Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing definitie

Op Wikipedia staat de volgende affiliate marketing definitie:
“Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.

Deze affiliate marketing definitie is helder en duidelijk maar kan wel wat uitleg gebruiken. Als je nog niets van affiliate weet, dan is zo’n definitie toch nog wel lastig te begrijpen. Een simpeler affiliate marketing definitie is: “Geld verdienen op het internet met je eigen website(s) door producten of diensten van derden te promoten.”

 

Affiliate marketing definitie

 

Uitleg affiliate marketing definitie

Een affiliate is een tussenpersoon tussen een koper en verkoper van een product. Internetmarketing is -heel ruim gezegd- reclame op het internet. Een affiliate maakt reclame voor producten van anderen, de adverteerders genoemd en krijgt een beloning voor zijn werk. Affiliates maken vaak speciale websites waarop de producten van de adverteerder worden getoond.

Vervolgens wordt er naar potentiele kopers gezocht door de website bekendheid te geven. Dat kan via social media, met goede teksten of zelfs met adverteren in Google. In het laatste geval moet je wel goed in de gaten houden dat je niet meer geld uit geeft dan je ermee verdient. Zoals je in de definitie van Wikipedia kunt lezen, zijn adverteerders niet alleen op zoek naar kopers maar ook naar leads.

 

Affiliate marketing definitie

 

Uitleg affiliate marketing definitie: leads

Je kunt als affiliate niet alleen met verkoop van producten maar ook met het aanbrengen van zogenaamde leads geld verdienen. Een voetbalvereniging is bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe leden.

Zij hopen op die manier meer omzet te maken in de kantine en shirts van de club te verkopen. Een affiliate die een nieuw lid van de voetbalvereniging aanbrengt (een lead), wordt daarvoor beloond, in de vorm van geld. Een DJ wil graag meer mensen verzamelen die zijn wekelijkse nieuwsbrief willen ontvangen. Hij hoopt zo op meer naamsbekendheid zodat hij vaker wordt gevraagd om te draaien.

Een affiliate die iemand aanbrengt (een lead) die zich abonneert op de nieuwsbrief van de DJ, wordt daarvoor beloond. Naast verkoop en leads willen sommige adverteerders ook betalen voor een bepaald aantal vertoningen of een bepaald aantal kliks.

 

Affiliate marketing definitie

 

Adverteerders vind je bij affiliate netwerken waar je je als affiliate kunt aanmelden. Hier kan je kiezen uit honderden campagnes waarmee je geld kunt verdienen via je eigen website(s). Een affiliate netwerk houdt bij welke verkopen via welke affiliate lopen en keert ook je verdiensten uit.

Start een affiliate site