Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing: twee moeilijke woorden die feitelijk iets simpels betekenen. In dit artikel leggen we uit wat affiliate betekent en wat marketing inhoudt. Je zult zien dat zowel affiliate als marketing zo oud is als de weg naar Rome ook al klinkt het heel modern. Het zijn termen voor bezigheden van mensen van alle tijden, alleen hebben ze nieuwe namen. En dat houdt dan weer verband met het internet: modern en meestal in het Engels.

 

Affiliate marketing betekenis

 

Wat is affiliate?

Affiliate kan zowel betrekking hebben op een bezigheid als op een persoon. Je kunt “een affiliate” zijn en aan affiliate doen. Dit zorgt soms voor enige verwarring.

Een affiliate is iemand die producten van derden promoot, een tussenpersoon. Vergelijkbaar met een vertegenwoordiger voor schoenen of stofzuigers. Zoals een vertegenwoordiger klanten bezoekt om schoenen of stofzuigers te verkopen voor zijn baas, zo promoot een affiliate producten van verkopers. Een affiliate gaat niet langs deuren en klanten maar promoot de artikelen op het internet in een eigen webwinkel.

De affiliate krijgt een vergoeding voor elke verkoop (of voor clicks, weergaven of leads). Dit heet commissie. Stel, je promoot reizen op het internet voor een reisorganisatie. Via jouw webshop boekt iemand een reis. Jij krijgt als affiliate dan een commissie, bijvoorbeeld 10% van de reissom. Dat kan dus flink oplopen. Daarom is affiliate zo interessant.

 

Affiliate marketing betekenis

 

Marketing met term affiliate

Marketing is breed en staat in dienst van de affiliate. Hoe beter je de affiliate marketing inzet, hoe meer succes deze zal hebben. Marketing is onder meer:

• SEO
• SEA
• SMM
• Teksten.

Wéér allemaal ingewikkelde afkortingen en termen. Valt mee. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. En dat betekent weer dat je website is ingericht op een manier die Google begrijpt. SEA betekent adverteren op het internet. Als jij jouw website promoot, betaald via Google Adwords, dan trek je meer bezoekers naar je site. Slim investeren kan zeker de moeite waard zijn. SMM: Social Media Marketing. Adverteren op Facebook en Instagram bijvoorbeeld. Betaald of onbetaald door het schrijven van blogs.

 

Affiliate marketing betekenis

 

Goede teksten op je website doen wonderen want daar houdt Google van. SEO teksten die inhoudelijk en relevant zijn en natuurlijk zonder spelfouten.

Wil je succes hebben als affiliate dan kan je daar veel zelf aan doen. Een goede website, inhoudelijke teksten en relevante foto’s, geschikte adverteerders en campagnes om jezelf zichtbaar te maken. Marketing is dus in feite ook niets nieuws; het is reclame maken voor je product zoals dat vroeger (en natuurlijk ook nu nog) gebeurt in tijdschriften, kranten en op televisie.

Start een affiliate site