Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate marketeer

De begrippen affiliate en marketeer passen goed bij elkaar. Een affiliate is iemand die geld verdient op het internet. Een marketeer is iemand die weet hoe je de verkoop via internet kunt realiseren en belangrijker: kunt vergroten. Een affiliate die ook een marketeer is, kan dus het beste resultaat behalen. Affiliates die niet goed weten hoe ze hun verkopen op het internet kunnen vergroten kunnen een affiliate marketeer inhuren. Dat kost natuurlijk wel geld. Daarom moet je de kosten en baten van een affiliate marketeer altijd goed tegen elkaar afwegen.

 

Affiliate marketeer

 

Wat doet een affiliate marketeer?

De werkzaamheden van een affiliate marketeer staan allemaal in het teken de inkomsten van de affiliate te vergroten. Het is belangrijk dat een affiliate zoveel mogelijk bezoekers op zijn website krijgt, zodat hij meer kansen heeft op verkopen. Het maakt daarbij natuurlijk wel uit wie die bezoekers zijn. Als een affiliate visspullen promoot op zijn affiliate website, dan heeft hij niets aan bezoekers op de website die op zoek zijn naar schoenen. Een affiliate marketeer zorgt er niet alleen voor dát je bezoekers krijgt op je site, maar ook de juiste bezoekers.

 

Affiliate marketeer

 

De werkzaamheden van een marketeer zijn heel divers. Niet alle werkzaamheden zijn voor een affiliate interessant, of ze zijn te duur. Uitgebreid klantonderzoek doen, een marketingplan schrijven en het onderhouden van contacten met klanten is meestal niet nodig en vooral ook te kostbaar. Wat een affiliate marketeer wel kan doen:

• Het bedenken van succesvolle internetcampagnes
• Bedenken en opzetten van social media campagnes
• Het bedenken en maken van reclamemateriaal
• Analyseren van bezoekersgedrag op je affiliate website
• Je website optimaliseren
• De content op je site optimaliseren
• Bedenken en uitvoeren van SEA strategie.

 

Affiliate marketeer

 

Zelf taken van affiliate marketeer uitvoeren

Veel taken van de affiliate marketeer kan je zelf doen, zeker als je je verdiept in de materie. Daarbij komt dat men al doende leert. Berichten plaatsen op social media bijvoorbeeld, kan je goed zelf. Je kunt ook zelf nagaan of je berichten op social media effect hebben op het bezoekersaantal op je website. Zo niet, of te weinig, dan pas je je campagne aan.

Het CMS van Stellia stelt je ook in staat op eenvoudige wijze de affiliates websites aan te passen aan je eigen wensen. Reclamemateriaal kan je meestal via het affiliate netwerk bij je adverteerders krijgen. Je kunt dus zelf heel wat taken van de affiliate marketeer uitvoeren. Affiliates die heel veel sites hebben en er hun boterham mee willen verdienen kiezen vaak wel voor het inhuren van een affiliate marketeer.

Start een affiliate site