Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate links

Een affiliate link kan drie dingen betekenen. Ten eerste kan met een affiliate link worden bedoeld de speciale link vanaf jouw website naar de adverteerder. De tweede betekenis heeft betrekking op linkjes die de website van de affiliate zelf meer bekendheid geven. De derde betekenis tenslotte heeft betrekking op links naar interessante pagina’s over affiliate. Hieronder meer over deze drie betekenissen van affiliate links.

 

Affiliate links

 

Affiliate links: van affiliate naar adverteerder

Om goed bij te houden welke verkopen een adverteerder te danken heeft aan een affiliate wordt er gebruik gemaakt van affiliate links tussen deze twee partijen. Zonder zo’n affiliate link kan niet worden bijgehouden op hoeveel commissie een affiliate recht heeft. Affiliate links zijn uniek, geen link is hetzelfde. Ze zijn vaak wel lang, onoverzichtelijk en niet erg mooi. Het is dan ook niet handig als deze affiliate links zichtbaar zijn op de website. Je kunt ze onzichtbaar maken of vervangen door leukere linkjes. Affiliate links die het verkeer tussen affiliate en adverteerder bijhouden krijg je via het gekozen affiliate netwerk.

 

Affiliate links

 

Affiliate links: promoten van je website

Als je als affiliate aan de slag gaat, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op je website. Immers, hoe meer bezoekers, hoe meer verkopen en hoe meer geld je verdient. Je kunt je site meer bekendheid geven door affiliate links te plaatsen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een review te schrijven, affiliate links naar je site te plaatsen op sociale media, een nieuwsbrief rond te sturen met daarin linkjes naar je site en andere mogelijkheden.

 

Affiliate links

 

Affiliate links: interessante pagina’s

Affiliate marketing is hot! Er is op het internet heel veel informatie te vinden over affiliate marketing. De ene affiliate link is interessanter dan de andere. Bovenaan staan misschien wel de affiliate links naar affiliate netwerken. Immers, zonder affiliate netwerk kom je niet ver. Kijk bijvoorbeeld naar bekende netwerken zoals Daisycon en Tradetracker. Hier vind je veel informatie. Er zijn ook veel bloggers te vinden, zowel in de zoekmachines als op YouTube. Bij Stellia vind je enorm veel affiliate links; van kennisbank tot handleidingen hoe je het CMS van Stellia het beste kunt gebruiken.

Start een affiliate site