Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate inkomsten

De Affiliate inkomsten die jij kunt genereren zijn afkomstig van commissies die je krijgt voor onder meer verkopen. In dit artikel geven je een paar voorbeelden van mogelijke affiliate inkomsten.
De Affiliate inkomsten hangen af van de afspraken die je hebt gemaakt met de adverteerder waarvoor jij producten gaat promoten. Als je je aanmeldt bij een affiliate netwerk, dan kan je kiezen uit campagnes van verschillende adverteerders. Per campagne staat aangegeven waaruit je affiliate inkomsten gaan bestaan. Dit kan een percentage van de verkoop zijn maar ook een vaste vergoeding voor een lead of voor een bepaald aantal pageviews of voor bepaald aantal clicks. Als je aan affiliate marketing doet via een affiliate netwerk, dan betaalt het affiliate netwerk jouw inkomsten uit. Meestal moet je eerst aan een bepaald drempelbedrag komen voordat je geld wordt uitbetaald en wordt je eenmaal per maand betaald.

 

Affiliate inkomsten

 

Mogelijkheden affiliate inkomsten

De meest voorkomende manier om geld te verdienen met affiliate netwerk is een percentage van de gegenereerde verkoop. Als een bezoeker op jouw affiliate webshop klikt op een bepaald product, dan wordt deze bezoeker omgeleid naar de betreffende adverteerder. Als deze bezoeker bij de adverteerder daadwerkelijk iets koopt, dan heb jij recht op affiliate inkomsten. Je krijgt dan het vooraf afgesproken percentage van de verkoop, bijvoorbeeld 5, 8 of zelfs 10%. Dit betekent dat als de bezoeker een aanschaf heeft gedaan van €1000 jij recht hebt op respectievelijk €50, €80 of €100. Als je met de adverteerder hebt afgesproken dat je een vergoeding krijgt voor elke aangebrachte lead dan zie je dit op je rekening overzicht. Hetzelfde geldt voor het bereiken van het vooraf afgesproken bereikte aantal clicks of pageviews die via jouw website zijn gerealiseerd.

Affiliate inkomsten

 

Hoe groot zijn je affiliate inkomsten

Hoeveel jij gaat verdienen met affiliate marketing hangt helemaal af van jezelf. Heb je maar één of heb je meer websites? Sommige affiliates hebben wel 100 websites en het is logisch dat je affiliate inkomsten dan ook veel hoger zijn. Het is niet realistisch om te verwachten dat je als je net met affiliate marketing begint meteen al heel veel geld verdient. Je zult er tijd en energie in moeten steken door je webshop onder de aandacht te brengen bij een groot publiek, bijvoorbeeld via blogs op Facebook. Hoe meer verkopen je genereert, hoe hoger je affiliate inkomsten zullen zijn. Je moet er zelf wel wat voor doen, het komt niet vanzelf. Zet goede teksten op je affiliate webshop en schrijf leuke blogs, dit helpt zeker om je affiliate inkomsten snel te vergroten.

Start een affiliate site