Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate definitie

De affiliate definitie is: “geld verdienen op het internet door producten van derden te promoten”. Deze korte affiliate definitie maakt direct duidelijk wat affiliate marketing precies inhoudt. Hoe je het promoten van de producten van derden invult kan natuurlijk verschillen. In dit artikel leggen wij uit wat de affiliate definitie precies inhoudt en hoe je er invulling aan kunt geven.

 

Affiliate definitie

 

Geld verdienen op het internet

Het eerste deel van de affiliate definitie is “geld verdienen op het internet”. Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en biedt heel veel mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen webshop beginnen en daar producten verkopen. Dat brengt echter wel veel werk en verantwoordelijkheid met zich mee.
Misschien heb je een eigen bedrijf en een website op het internet waarmee je geld kunt verdienen. Mensen die geen eigen bedrijf of webshop hebben, kunnen echter toch geld verdienen op het internet. Namelijk door te beginnen als affiliate en producten of diensten van andere mensen te promoten. Zij worden daar door de adverteerder voor beloond. De concurrentie op het internet is groot en veel bedrijven willen wel een handje worden geholpen om meer klanten via het internet te bereiken. Als affiliate kan je hier op inspelen.

 

Affiliate definitie

 

Producten van derden promoten

Het tweede deel van de affiliate definitie is “door producten van derden te promoten”. Dit kan je doen op verschillende manieren. De meeste mensen kiezen voor het opzetten van speciale affiliate webshops waarop de producten van hun adverteerder komen te staan. Op het moment dat een belangstellende op de website van de affiliate doorklikt naar de adverteerder en daar een aankoop doet, krijgt de affiliatie daarvoor een beloning.
Om als affiliate aan de slag te gaan heb je dus een of meer adverteerders nodig. Die vind je bij een affiliate netwerk zoals Daisycon of TradeTracker. Hier kan je kiezen uit adverteerders, campagnes en ander promotiemateriaal en dit vervolgens op je eigen affiliate website zetten. Je kunt dan meteen beginnen met promoten.

Affiliate definitie

 

Een andere mogelijkheid is om een adverteerder te promoten op je eigen website, dus geen speciale affiliate webshop. Nadeel hiervan is dat je maar voor één of enkele adverteerders kunt kiezen, meestal geen producten kan inladen maar bijvoorbeeld alleen een banner kunt plaatsen. Je commissie zal in dat geval niet zo hoog zijn omdat je niet zoveel verkopen genereert.
Tenslotte kan je ook gebruik maken van partnerprogramma’s van grote bedrijven zoals Wehkamp of Coolblue. Je werkt dan dus niet via een affiliate netwerk maar maakt gebruik van het speciale affiliate programma van het betreffende bedrijf.

Start een affiliate site