Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate campagnes

Om succesvol te worden als affiliatie heb je affiliate campagnes van adverteerders nodig. In dit artikel vertellen wij jou welke campagnes er zoal zijn, iets over verdienmodellen en hoe je aan affiliate campagnes kunt komen. Belangrijk is dat je affiliate campagnes gebruikt die bij jou passen. Je zult de producten uit de campagne willen promoten en dat gaat natuurlijk veel gemakkelijker als je affiniteit hebt met het product. Misschien wil je bloggen over de producten of de campagne boosten met interessante verhalen op je website. Dat gaat veel gemakkelijker als je verstand hebt van het product of bereid bent je in het product te verdiepen.

 

Affiliate campagnes

 

Hoe kom je aan affiliate campagnes

Affiliate campagnes vind je bij een affiliate netwerk . Dit is een netwerk dat vraag en aanbod bij elkaar brengt: adverteerder en affiliate, ook wel publisher genoemd. Als je je hebt aangemeld bij een netwerk, bijvoorbeeld Daisycon of Tradetracker, dan krijg je toegang tot de affiliate campagnes van adverteerders. Bij Tradetracker bijvoorbeeld kan je kiezen uit wel 1000 verschillende campagnes. Campagnes over software, hardware, auto’s ,drogisterij artikelen, erotische producten en ook campagnes voor diensten. Er zijn ook grote bedrijven zoals Wehkamp, Coolblue en Bol.com die affiliate campagnes aanbieden zonder tussenkomst van een netwerk.

 

Affiliate campagnes

 

Affiliate campagnes en verdienmodellen

Elke affiliate campagne heeft een eigen verdienmodel. De adverteerder mag zelf bepalen hoeveel hij wil betalen voor bereikte conversies. Het meest gebruikte verdienmodel is de Cost Per Sale (CPS). De affiliate krijgt dan een percentage van de via hem gerealiseerde omzet. Bij een dergelijke campagne zie je dan staan 5, 8 of 10% affiliate vergoeding. Een andere mogelijkheid is Cost Per Click. Affiliates krijgen dan een vergoeding voor elke klik of bepaald aantal kliks. Dan is er ook nog de mogelijkheid van Cost Per View en van Cost Per Lead. In het laatste geval krijgt de affiliate een vergoeding voor elke aangebrachte lead.

 

Affiliate campagnes

 

Affiliate campagnes op je website

De adverteerders bieden via het affiliate netwerk campagnes aan in de vorm van affiliate productfeeds. Deze kan je op je affiliate website zetten. Doe je dat via Stellia dan werkt dat heel eenvoudig en ben je met een paar handelingen klaar. Verder bieden adverteerders ook vaak extra promotiemateriaal aan zoals banners en linkjes, kortingscodes en ander reclamemateriaal.

Start een affiliate site