Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate blog

Een affiliate blog is een website waar interessante teksten op staan, “blogs” over een bepaald onderwerp of een bepaald product. Wat is het nut van een blog en zijn blogs interessant om geld mee te verdienen?
Ja, bloggen kan zeker helpen om van je affiliate website een groot succes te maken. Het kost echter wel tijd en inspanning én je moet natuurlijk kunnen schrijven. Kan je zelf niet goed schrijven dan kan je je blogs uitbesteden aan een tekstschrijver. Houd dan wel de kosten en baten goed in het oog.

 

Affiliate blog

 

Affiliate blog schrijven

Een blog moet prettig leesbaar zijn en interessant zijn. Besluit je te gaan bloggen dan is het verstandig niet te “breed” te gaan. Kies een bepaald onderwerp, passend bij je affiliate website. Verkoop je bijvoorbeeld auto-onderdelen op je affiliate site, dan kan je gaan bloggen over auto’s. Belangrijk is ook dat er een bepaalde regelmaat zit in je blogs qua tijd. Het is niet handig om eerst elke dag te bloggen, dan een paar weken niet en dan weer eens af en toe. Het beste kan je eenmaal of tweemaal bloggen per week. Elke dag kan ook maar dan moet er wel elke dag iets interessants zijn te melden over je product.

 

Affiliate blog

 

De affiliate blogtekst

Een blogtekst moet dus interessant zijn, goed geschreven en ook geen taalfouten bevatten. Ellenlange verhalen worden meestal door lezers niet op prijs gesteld. Doel van het affiliate bloggen is de vindbaarheid van je website te vergroten in de zoekmachines en zo meer omzet te genereren. Je moet je daarom wel houden aan een aantal SEO regels. Dat betekent dat een keyword moet terugkomen in de tekst op de juiste plaatsen. Afbeeldingen doen het ook goed bij blogs. Een grapje mag ook best. Houd in verband met de eisen van SEO een minimaal aantal woorden aan van 300. Lange zinnen dien je ook te vermijden.

 

Affiliate blog

 

Een klantenkring opbouwen

Als je affiliate blogs schrijft die je lezers interessant vinden, dan zullen ze regelmatig naar je website terug komen. Affiliate blogs kan je ook publiceren op social media zoals Facebook. Vervolgens kan je hier een nieuwe doelgroep voor je affiliate website aanboren. Je kunt zelfs je blogs (betaald) promoten om nog meer lezers aan te trekken.
Houd er rekening mee dat affiliate blogs pas op termijn gaan werken. Na het plaatsen van je blogs zul je niet direct je omzet enorm zien gaan stijgen. Dit kost een paar maanden. Laat de moed na een paar weken niet zakken want dan is je investering in affiliate blogs voor niks geweest.

Start een affiliate site