Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate betekenis

De affiliate betekenis kan zowel betrekking hebben op een persoon als op een bezigheid. Ik ben affiliate / ik doe aan affiliate. Het woord affiliate wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere woorden: affiliate marketing, affiliate website of webshop, affiliate netwerk of affiliate producten zijn zomaar een aantal voorbeelden. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat de affiliate betekenis is zodat je de verschillende samenstellingen ook goed kan begrijpen.

 

Affiliate betekenis

 

Affiliate betekenis – bezigheid

Wat is affiliate als beroep?
Als we naar de affiliate betekenis kijken in de zin van een bezigheid dan is de definitie: “Geld verdienen op het internet door producten van derden te promoten”. Affiliate wordt heel vaak gebruikt in combinatie met het woord marketing. Marketing betekent het maken van reclame en is vrij breed. Als je aan affiliate marketing doet, dan bedoel je hiermee dat je bezig bent reclame te maken voor producten van derden.

Dit gebeurt meestal op een eigen website, of meerdere websites: de affiliate website. Dit is een website die speciaal geschikt is voor affiliate en dus voor het promoten van producten. Het zijn webshops maar wel speciale webshops die geschikt zijn om een groot aantal producten van een verkoper (adverteerder) in te zetten.

 

Affiliate betekenis

 

Affiliate betekenis – persoon

Wat is een affiliate als persoon?
Degene die aan affiliate (marketing) doet, wordt een affiliate genoemd. Dit is de persoon die de website beheert, de producten er op zet en er het geld mee verdient. Een affiliate verdient zijn of haar geld door producten van derden te promoten. Voor elk verkocht product via zijn/haar website krijgt de affiliate een commissie. Meestal een bepaald, vooraf afgesproken percentage van de verkoopsom. Voor een affiliate is het belangrijk de kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen. Hoeveel geld geef je uit aan je website zelf? En hoeveel aan goede teksten op je sites, aan het maken van betaalde reclame?

 

Affiliate betekenis

 

Affiliate betekenis – samenstellingen

Wat is affiliate als verdienmodel?
Er is een groot aantal woorden dat gecombineerd wordt met affiliate. De meeste zul je vanzelf begrijpen. Een affiliate website is een website die geschikt is voor affiliate. De betekenis van affiliate netwerk ligt minder voor de hand. Je zou kunnen denken dat dit een netwerk is waar affiliates met elkaar netwerken om ervaringen uit te wisselen, maar dat is niet zo.

 

Affiliate betekenis

 

Een affiliate netwerk is een plek waar affiliates en adverteerders elkaar kunnen vinden. Immers, affiliates willen producten van derden promoten maar waar vinden ze die? Bij het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk doet nog veel meer. Zo keert een affiliate netwerk ook de commissies uit, en volgt het netwerk het verkeer tussen affiliate en adverteerder door middel van tracking cookies. Een onmisbare schakel dus tussen affiliate en adverteerder.

Start een affiliate site