Wij maken affiliate toegankelijk!

Affiliate beginnen

Wil je met affiliate beginnen? Ga dan eerst eens wat informatie te lezen zodat je precies weet wat affiliate marketing inhoudt. Je kunt dan beter beslissen of je het voor de lol wilt doen met een paar webshops of het meer professioneel wilt aanpakken. Als affiliate moet je bedenken welke producten je wilt gaan promoten, hoe je dat wil gaan doen, of je van plan bent geld te gaan investeren en zo ja hoeveel dan.

 

Affiliate beginnen

 

Affiliate beginnen met een website

Voor de meeste vormen van affiliate marketing heb je een affiliate webshop nodig. Op deze website kan je dan de producten van een adverteerder gaan promoten. Ja kan zelf een website maken maar er ook eentje laten maken. In het eerste geval moet je wel beschikken over de tijd en de kennis om een goede website te bouwen. In het tweede geval, als je je website door iemand anders laat maken, dan heb je genoeg geld nodig. Geld, dat je wel eerst moet terugverdienen voordat je als affiliate winst gaat maken. Een derde, handige en goedkope oplossing is websites huren. Bij Stellia kan je een gratis website nemen om te kijken of het wat voor je is en daarna 10, 20 of meer sites huren voor een paar euro per maand. Het grote voordeel hiervan is ook nog eens dat de websites helemaal geschikt zijn voor affiliate marketing en je binnen een paar uur aan de slag kan met promoten en geld verdienen. Dat is nog een leuk affiliate beginnen!

 

Affiliate beginnen

 

Netwerk, adverteerder en marketing

Heb je een of meer websites, dan is het zaak om een geschikte adverteerder te vinden. Die vind je bij een affiliate netwerk waarbij jij je kunt aansluiten. Hier kies je uit adverteerders en campagnes en zie je precies hoeveel commissie je krijgt per verkoop, lead of clicks. Daarna kan je als affiliate beginnen.

 

Affiliate beginnen

 

Om er voor te zorgen dat je affiliate webshop veel wordt bezocht, en je dus meer kans hebt op inkomsten, moet je je website zelf ook promoten. Dit kan je doen door goede relevante SEO teksten op je site te zetten, je website mooi vorm te geven, te gaan bloggen en reclame te maken op bijvoorbeeld social media platforms zoals Facebook en Instagram.

Start een affiliate site