Wij maken affiliate toegankelijk!

Advertentie marketing

Advertentie marketing is een strategie die regelmatig wordt ingezet door affiliates. Het is een manier om meer bezoekers naar je website te krijgen en daarmee de kans op verkopen te vergroten. Uiteraard wordt advertentie marketing ook ingezet door de verkopers van producten zelf. Er zijn veel verschillende manieren om te adverteren. Van oudsher zijn dat advertenties in kranten, tijdschriften en in folders. Tegenwoordig wordt er veel geadverteerd op internet. Ook dat kan op verschillende manieren.

 

Advertentie marketing

 

Betaalde advertentie marketing

Adverteren kost geld, althans in veel gevallen. Wil je zeker zijn van een positie op de eerste pagina van Google? Dan kan je kiezen voor Google Adwords. Je start dan een Adwords campagne en maakt binnen het advertentiekanaal van Google een advertentie. Deze manier van adverteren wordt kortweg SEA genoemd, een afkorting van Search Engine Marketing, in het Nederlands zoekmachine marketing. Je betaalt meestal voor elke keer dat er wordt geklikt op de advertentie. Je kunt ook betaald adverteren in andere zoekmachines en ook op social media platforms. Adverteren op social media platforms is vaak goedkoper maar de kosten hiervan nemen de laatste jaren versneld toe. Social media platforms waar je kunt adverteren zijn onder meer Facebook en YouTube.

 

Advertentie marketing

 

Affiliate onbetaald adverteren

Adverteren is duur en daarom zoeken mensen steeds naar manieren om gratis te adverteren. Advertentie marketing is het onder de aandacht brengen van een product of dienst bij mensen die deze wellicht willen kopen of afnemen. Door een netwerk op te bouwen dat bijvoorbeeld jouw Facebook account, Instagram account of ander media platform volgt, kun je een grote doelgroep bereiken. Sommige mensen beginnen bijvoorbeeld met bloggen, of vloggen, en adverteren op die manier. Nadeel is dat het veel langer duurt voor je een doelgroep hebt. Als je kiest voor betaalde advertenties dan zien veel meer mensen in een veel kortere tijd jouw blog of vlog. Nadeel van betaald adverteren is dan weer dat wanneer je er mee stopt, je doelgroep ook (grotendeels) weer is verdwenen.

 

Advertentie marketing

 

Affiliate marketing en advertentie marketing

Affiliates hebben er belang bij een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Zij kiezen voor advertentie marketing, meestal op de kosteloze manier. Het opbouwen van een groep ge√Įnteresseerden geeft op de lange termijn meer zekerheid. SEA plus gratis bloggen is een goede middenweg als je snel wilt scoren en een groep mensen aan je wilt binden. Je hebt door de SEA marketing direct al winst, terwijl je door het bloggen en vloggen een doelgroep opbouwt. Natuurlijk hangt hier dan wel een kostenplaatje aan.

Start een affiliate site