Affiliate Partners

Affiliate partner is een term die je veel tegenkomt in verband met affiliate marketing. Wat wordt er precies mee bedoeld? Met affiliate partner wordt bedoeld: de publisher die producten promoot voor een adverteerder. De publisher spant zich in voor de adverteerder zodat deze meer verkopen kan genereren. Het woord partner wordt ook wel gebruikt in ander verband, namelijk de partnerprogramma’s van grotere bedrijven. We hieronder precies uit wat een affiliate partner is en wat hij doet en wat het verschil is met een partnerprogramma.


Affiliate Partners

Affiliate partner worden

Als publisher ben je op zoek naar interessante adverteerders zodat je producten in je webshop kan promoten en daarmee geld verdienen. Als je je aanmeldt bij een affiliate netwerk, dan kan je kiezen uit verschillende adverteerders. Bij de grotere netwerken zoals Awin en TradeTracker heb je de keuze uit honderden adverteerders en duizenden campagnes. Van de adverteerder of adverteerders die je uitkiest word jij affiliate partner.

Je gaat je best doen om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te trekken zodat de producten van je adverteerder onder de aandacht komen van veel mensen. Zowel je adverteerder als jij hebben daar baat bij en verdienen daar geld aan.


Affiliate Partners

Een paar tips voor affiliate partners

Als je net begint met affiliate marketing dan moet je nog ontdekken wat je precies ligt qua promoten en producten. Het is verstandig om producten te promoten waar je iets mee hebt. Producten waar je kennis van hebt, ervaring mee hebt of je bent bereid je te verdiepen in het product.

Als je je best doet ben je voor adverteerders veel interessanter als affiliate partner en kan je ook meer verdienen. Het is verstandig om niet te focussen op één adverteerder maar om affiliate partner te worden van meerdere adverteerders. Als een adverteerder stopt of de handel toch niet zo lucratief blijkt te zijn, dan sta je niet opeens met lege handen.

Affiliate partner programma's

Zoals we hiervoor al aanstipten wordt het woord affiliate partner ook vaak gebruikt in verband met partnerprogramma’s. De grotere bedrijven zoals CoolBlue en Wehkamp hebben een eigen affiliate marketing programma en noemen dit vaak hun partnerprogramma. Als je bij hen aan de slag gaat als publisher dan heet je ook affiliate partner. In feite maakt het dus niets uit, in beide gevallen ben je bezig voor een adverteerder.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


0 Reacties
Laat een reactie achter