Affiliate marketing wat is dat?

Vraag jij je wel eens af “Affiliate marketing wat is dat?” Lees of luister dan verder want in dit artikel wordt uitgelegd wat affiliate marketing is. Affiliate marketing betekent geld verdienen op het internet door producten te promoten. Hoe doe je dat dan, vraag je je nu waarschijnlijk af. Ook dat wordt in dit artikel uitgelegd. Het is waarschijnlijk simpeler dan je denkt!


Affiliate marketing wat is dat?

Uitleg term affiliate

Een affiliate is iemand die zijn best doet de producten van iemand anders te verkopen. Het is een verkoper, maar hij verkoopt niet zijn eigen spullen, maar die van een ander. Een affiliate verkoopt de spullen niet rechtstreeks, maar beveelt ze aan bij anderen. Voor elke verkoop krijgt de affiliate een geldbedrag. Dat heet commissie.

Denk maar eens aan de verkopers die vroeger langs de deuren gingen om een encyclopedie aan de man te brengen. Verkocht hij een encyclopedie? Dan kreeg hij een geldbedrag. Een affiliate doet hetzelfde als de verkoper van toen, alleen nu op het internet. En wel met zijn eigen website. Vroeg jij je af “affiliate marketing wat is dat”, dan weet je nu wat een affiliate is. Nu de uitleg wat marketing is.


Affiliate marketing wat is dat?

Uitleg wat is marketing

Marketing betekent kort gezegd reclame maken. De verkoper van een encyclopedie van net liet waarschijnlijk vroeger een foldertje achter als iemand niet thuis was. Er werden sowieso veel folders gedrukt en er waren advertenties in bladen. Dat is nog steeds wel zo, maar tegenwoordig wordt natuurlijk ook heel veel reclame gemaakt op het internet. Immers, het aantal verkopen via internet neemt razendsnel toe.

Wie kijkt er niet even op internet als hij een reis wil boeken, een nieuwe wasmachine nodig heeft of een laptop wil kopen? Precies, bijna iedereen. Daarom willen veel verkopers (adverteerders als het over affiliate marketing gaat), best wel geld betalen aan reclame op internet. Marketing dus!


Affiliate marketing wat is dat?

Hoe werkt affiliate marketing?

Je hoeft je nu niet meer af te vragen “affiliate marketing wat is dat” maar je weet nog niet precies hoe het werkt. Ook dat is vrij simpel. Affiliates hebben een of meer websites waarop zij producten promoten van adverteerders. Dat kan van alles zijn, van schoenen tot reizen, voetbalshirts of computerbenodigdheden.

Affiliates en adverteerders kunnen elkaar vinden bij een zogenaamd affiliate netwerk, een soort marktplaats voor affiliate. Hier kiezen affiliates de adverteerders die zij interessant vinden en kunnen zij een zogenaamde productfeed laden op hun eigen website. Koopt er nu iemand via de site van de affiliate een product bij de adverteerder? Dan krijgt de affiliate een geldbedrag, een commissie.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


6 Reacties
 • harrie de zwaan
  Geplaats op dinsdag 02 juni 2020 om 02:32

  nog nooit va Stellia gehoord maar dt ziet er goed uit zeg

 • Fiets
  Geplaats op dinsdag 10 december 2019 om 12:33

  aah dus als ik het goed begrijp verkoopt een affiliate de producten van een verkoper, maar is zelf niet in het bezit van deze producten. Dat betekent dus dat je geen voorraad en klantenservice nodig hebt of heb ik het verkeerd? Als dit waar is dan is affiliate marketing wel iets voor mij :D

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Fiets, nee wat je hier omschrijft is dropshipping. Bij affiliate verkoop je niets, je stuurt alleen bezoekers van je affiliate webshop door naar de adverteerder. Koopt deze bezoeker iets binnen de trackingsduur dan krijg jij daar geld voor. Op de volgende pagina staan deze verschillen uitgelegd: https://nieuws.stellia.nl/posts/opwaartse-trend-dropshipping-pas-op Groet, Tim

 • Tijs Geelhoed
  Geplaats op zondag 02 juni 2019 om 19:00

  Al lang klant bij jullie en het gaat heel lekker

  Reactie van Stellia CMS:

  Leuk om te horen!

 • Dhr. Waaijenberg
  Geplaats op woensdag 08 mei 2019 om 21:32

  Misschien nemen de aankopen op internet wel toe, maar volgens mij is de markt al compleet verzadigd. i k ben erg sceptisch over affiliate marketing in 2019. Ik denk dat we in een grote bubbel zitten en dat die ieder moment kan klappen. En dan?? Zit je daar met al je websites??

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedenavond Waaijenberg, de markt is nog lang niet verzadigd. Nou of toch wel, net hoe je het bekijkt. Kijk ste,l je hebt één snackbar in de wijk en er komt er ééntje bij dan zullen ze waarschijnlijk de omzet moeten gaan delen. Mist ze beide dezelfde kwaliteit tegen dezelfde prijs leveren. Er treed dan een verzadiging op in de markt. Maar stel dat er al 100 snackbars zitten in één wijk en ze draaien allemaal voldoende omzet... Dan kan er altijd wel een extra snackbar erbij komen zonder dat de andere 100 er iets van zullen merken. Zo werkt dat bij webshop en affiliate webshops ook. Er is veel aanbod aan shops, maar er wordt voldoende omzet gedraaid. Een paar sites zullen de markt niet extra gaan verzadigen. Wel is van belang dat je hoge kwaliteit gaat leveren met je affiliate websites. Want slechte affiliate sites zullen alsnog van de markt gestoten worden door goede affiliate webshops. Wil je een affiliate webshop van hoge kwaliteit dan zit je bij Stellia oké! Maar dan nog zal je er voldoende energie in moeten stoppen. M.v.g. Hans van Krieken

 • tinus
  Geplaats op donderdag 11 april 2019 om 21:45

  Het doet me een bijtje denken aan dropshipping

  Reactie van Stellia CMS:

  Nee affiliate is echt totaal anders. Keuze bij affiliate is vele male groter, daarnaast hoeft je zelf niets te verkopen. Dat doet namelijk de adverteerder. Je zorgt alleen maar voor bezoekers op zijn website. Groot voordeel dus! Geen gedoe met moeilijke consumenten rechten en retouren. Zowel jij als publisher als de adverteerder zitten aangesloten bij een affiliate netwerk. Dit kan bijvoorbeeld Awin, Tradetracker of Daiyscon zijn. Dit netwerk zorgt ervoor dat je betaald wordt en verders alles netjes geregeld wordt. Ik moet de eerste nog tegen komen die geld verdiend met Dropshipping. En dan bedoel ik niet op de influencers die je tegenkomt op Youtube. Affiliate is veilig, kost je maar een kleine investering om te kunnen beginnen. Maar het is bovendien vooral heel breed wat je met affiliate kan, je kan dus alles promoten wat je maar wil, van make-up tot vakanties, van boeken tot grasmaaiers. Eigenlijk oneindig dus. Daarmee verspreid je dus ook je kansen op de verkoop. Ik nodig je grag uit om bij ons een proefaccount te nemen, je zal zien hoe makkelijk het is. Groetjes, Hans

 • Van Uden
  Geplaats op zaterdag 19 januari 2019 om 19:20

  Hallo. Ik heb een vraag: Kan ik ook een affiliate website maken met alleen maar duurzame producten. Zelf ben ik namelijk expert op dit gebied en kijk naar de toekomst! Wat denken jullie?

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemiddag van Uden, Ja dat kan zeker, er zijn voldoende producten te vinden bij de affiliate netwerken die duurzaam zijn. Een leuke voorbeeld van een duurzaam circulair product kan je vinden op: https://www.vinylguitarpicks.com/ Het is een project wat Instelligence B.V. ,het moederbedrijf achter Stellia heeft opgezet om te laten zien hoe het proces van een duurzaam product eruit ziet. :-)

Laat een reactie achter