Affiliate marketing uitleg

Wat is dat nou precies, affiliate marketing? Affiliate marketing uitleg kan het beste stap voor stap. Allereerst moet je weten dat je voor affiliate marketing twee dingen nodig hebt: een website en een verkoper. Jij als affiliate bent namelijk de tussenpersoon tussen koper en verkoper. Heb je een verkoper en een website, dan kan je op zoek naar kopers. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.


Affiliate marketing uitleg

Affiliate marketing uitleg: de website

Affiliate marketing doe je op een eigen website, of meerdere websites. Sommige mensen hebben honderden affiliate websites. Op die website zet je producten van een verkoper, dat kan van alles zijn: reizen, schoenen, visspullen, auto’s, pc-spullen en alles wat je verder kunt bedenken. Je website moet er leuk uitzien en overzichtelijk zijn. Om veel kopers te vinden moet je goed worden gevonden in de zoekmachines zoals Google.

Goede teksten op je website zijn daartoe de sleutel. Heb je kopers op je website, dan worden die omgeleid naar jouw verkoper, adverteerder genoemd, en daar kopen zij producten. Omdat die kopers afkomstig zijn van jouw website, krijg je voor elke verkoop een vergoeding. Bijvoorbeeld 10% van de prijs van het verkochte artikel.


Affiliate marketing uitleg

Affiliate marketing uitleg: de verkoper

In affiliate wereld wordt de verkoper de adverteerder genoemd. Als je affiliate bent, dan moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk (TradeTracker, Daisycon en andere). Hier vind je campagnes van honderden adverteerders waaruit je kan kiezen.

De adverteerders stellen ook promotiemateriaal beschikbaar zoals banners en korting codes maar het belangrijkste is de productfeed. De productfeed zet je op jouw eigen website en in een handomdraai heb je duizenden producten op je site die je kunt gaan promoten.


Affiliate marketing uitleg

Affiliate marketing uitleg: geld verdienen

Op het moment dat een koper op jouw website op een product klikt, wordt deze omgeleid naar de verkoper (adverteerder). Als deze persoon nu iets koopt, dan krijg jij commissie. Soms wil een adverteerder niet iets verkopen maar bijvoorbeeld mensen die zich inschrijven voor een nieuwsbrief of wil de adverteerder alleen kliks, zonder dat er perse iets hoeft te worden gekocht.

Het verkeer tussen jou en de adverteerder wordt geregistreerd door het affiliate netwerk. Die keren ook je verdiensten uit, meestal eenmaal per maand. Hoe meer verkopen, hoe meer geld.
Klik hier om affiliate te worden!5 Reacties
 • caudron-clauwaert
  Geplaats op donderdag 26 september 2019 om 21:45

  Moet ik me persee inschrijven bij een netwerk om producten te kunnen promoten?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Caudron, Ja dat is wel echt nodig. Het affiliate netwerk brengen namelijk affiliates en de adverteerders samen. Groet, Tim

 • Ate de Visser
  Geplaats op maandag 22 april 2019 om 12:38

  Nu net een proefaccount aangemaakt, ben zeer benieuw!

  Reactie van Stellia CMS:

  Dag Ate, het proefaccount is bedoeld om je een indruk te geven over wat Stellia CMS voor je kan betekenen. Wil je ontdekken of affiliate iets voor je is, dan heb je toch echt wel meer tijd nodig. Je kan na een weekje proef ervoor kiezen om je proefperiode om te zetten naar een betaalde periode. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het maken van de juiste beslissing. :-) Groet, Hans

 • Tjeerd Q
  Geplaats op woensdag 27 maart 2019 om 16:48

  Thanks voor de informatie :)

 • Desiree_1993
  Geplaats op donderdag 21 maart 2019 om 21:43

  Top uitleg! Dees

  Reactie van Stellia CMS:

  Thanks Desiree voor je reactie. Daar doen we het voor :-) Groetjes, Casper

 • Elize
  Geplaats op dinsdag 12 maart 2019 om 18:45

  Wat is ongeveer gemiddeld de commissie die je kunt ontvangen als promoter?

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemorgen Elize, dat verschilt heel erg per adverteerder en per productgroet, Meestal ga je met kleding en meubels meer commissie verdienen als met hardware en kantoorartikelen. Je mag rekening houden met een percentage van 5% gemiddeld. Groet, Tim

Laat een reactie achter