Affiliate marketing tips

Wil jij als affiliate aan de slag en geld verdienen op het internet dan kan je wel wat tips gebruiken. Hieronder geven we je een aantal affiliate tips waar je vooral als beginner wat aan hebt.


Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tip 1: kosten en baten

Vooral in het begin is het handig om je kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen. We bedoelen daarmee dat je niet heel veel geld moet gaan investeren in affiliate marketing voordat je weet of het wat voor je is. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk als je het geld dat je met affiliate marketing verdient, in je zak kan steken. Als je in het begin veel kosten hebt gemaakt dan moet je die eerst terugverdienen. Je kunt affiliate marketing prima starten zonder veel kosten te maken. Waar kan je op besparen? Op de kosten van je affiliate website (zelf bouwen of huren is veel goedkoper dan een website laten bouwen). Verder kan je besparen op je domeinnaam en op adverteren. Je kunt via social media prima een klantenbestand opbouwen zonder dat het je iets kost.


Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tip 2: kies wat je leuk vindt

Als je producten gaat promoten van een adverteerder, kies dan een niche (markt) die je aanspreekt of waarvan je verstand hebt. Heb je niks met auto’s of met beautyproducten, begin daar dan ook niet mee. Later, als je meer websites hebt, moet je waarschijnlijk wel producten gaan promoten waar je minder mee hebt. In dat geval kan je je het beste inlezen op het internet zodat je toch wat van de betreffende markt weet


Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tip 3: kies meerdere adverteerders

Een website met producten van meerdere adverteerders biedt bezoekers op jouw website meer variatie. Daarnaast is het voor jezelf ook handig om ervaring op te doen met verschillende adverteerders. Zo weet je welke goed geld opleveren en welke niet of minder.


Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tip 4: Wees eerlijk en betrouwbaar

Bezoekers op je website moeten goed, duidelijk en eerlijk worden geïnformeerd. Zorg dat je informatie klopt en focus niet alleen op prijzen maar ook op onafhankelijke informatie.


Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tip 5: houd je resultaten bij

Door regelmatig te onderzoeken hoe het er voor staat met je website kom je veel te weten. Houd Google analytics in de gaten en onderzoek wie je bezoekers zijn. Hoe lang blijven ze op je website? Waar haken ze af? Zo kan je je website verder optimaliseren.


Affiliate marketing tips

Affiliate marketing tip 6: vormgeving en tekst

Google en andere zoekmachines houden er van als er goede content op je website staat. Interessante teksten die passen bij je producten, informatief en goed geschreven. Ook afbeeldingen moeten passen bij je producten.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


11 Reacties
 • Sjors V. K.
  Geplaats op woensdag 18 december 2019 om 18:56

  Precies! Houd je resultaten goed in de gaten, want dit is zeer belangrijk! Als je dit doet dan zul je zien dat je resultaten om hoog schieten. Zelf was ik op het begin hier nog niet zo mee bezig, ik nam er de tijd gewoon niet voor. Nu is dat wel een ander verhaal! Ik wil me zelf nog geen Google Analytics expert noemen haha, maar dat hoeft ook niet. Tip voor de andere: op YouTube vind je zeer gedetaileerde informatie over het gebruik van Google Analytics.

  Reactie van Stellia CMS:

  Dag Sjors, Bedankt voor je aanvulling! M.v.g. Hans

 • V. Appel
  Geplaats op dinsdag 10 december 2019 om 14:27

  Ik ben een webdesigner en ik heb alleen nog maar gewerkt met WordPress. Interessant vind ik de opbouw van jullie websites, zit hier een bepaalde gedachtegang achter?

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemorgen Appel, Ja zeker zit daar een gedachtegang achter. De websites zijn speciaal gemaakt voor de affiliate marketing. Het importeren van product-feeds werkt bijvoorbeeld vlekkeloos. Daarnaast zijn de website dusdanig opgezet dat ze goed in Google gevonden zullen worden.

 • Wijs persoon
  Geplaats op maandag 04 november 2019 om 02:45

  Bedankt voor deze onwijs goede tips!

 • A Scheepers
  Geplaats op donderdag 12 september 2019 om 19:53

  Jullie hebben het hier over werken met meerdere adverteerders op een website. Bedoel je dan dat ik bijvoorbeeld fietsen en lippenstift kan promoten op de zelfde website?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Scheepers, Nee dat bedoelen wij hier niet mee. Je kan met Stellia verschillende affiliate webshops openen waarop je afzonderlijk verschillende producten kan promoten. Je gaat dus niet op een fietsen affiliate site make-up producten plaatsen. Zowel je domeinnaam als content op je website moet overeenkomen. Als je nog meer vragen heb mag ons ook altijd een appje sturen! m.v.g., Hans

 • werkenvanuithuis
  Geplaats op dinsdag 06 augustus 2019 om 23:23

  Ik werk graag vanuit huis en dit soort tips dragen daarbij aan mee. Super blij met al deze waardevolle informatie! Echt top, bedankt Stellia! Vriendelijke Groet Tessa

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemorgen Tessa, Ik ben blij om te horen dat informatie op deze pagina zivol voor je is. Succes met Stellia CMS! Groet, Tim

 • Lovicic
  Geplaats op vrijdag 02 augustus 2019 om 04:12

  Ik vind beautyproducten superleuk dus ga ik deze promooten!! Goodluck to u all

  Reactie van Stellia CMS:

  Zeker mogelijk! Kijk maar eens op babygebrabbel.nl. Daar vind je een prachtige affiliate webshop vol met babyspulletjes. Groetjes, Casper

 • Keesie
  Geplaats op woensdag 27 maart 2019 om 10:58

  Fijn systeem hebben jullie

  Reactie van Stellia CMS:

  Klopt Kees, haha het is geweldig om te zien hoe het werkelijk iedereen lukt om met Stellia te beginnen in de affiliate. Toen je bij ons starten vertelde je me heel duidelijk dat je heel slecht bent met computers. En zie! Het is je gelukt. Net nog eventjes naar je account gekeken. Ziet er allemaal netjes uit hoor! Oja je stelde voor om binnenkort in Tilburg op het terras af te spreken. Ik heb je een aantal data per app verzonden. Ik hoor het wel van je. Tot op de app maar weer! Casper

 • K.G.
  Geplaats op woensdag 27 maart 2019 om 00:55

  Heb nu net een proefacc, ben benieuwd!

  Reactie van Stellia CMS:

  Dat is mooi! Ik ga je vanmiddag bellen voor een online demonstratie. Ik ga je laten verbazen hoe makkelijk het allemaal wel niet is. Tot straks, Casper

 • Pieter Teven
  Geplaats op vrijdag 01 maart 2019 om 06:44

  Goede tips om toe te passen op mijn affiliate sites

 • Ali Obanoglu
  Geplaats op dinsdag 05 februari 2019 om 16:16

  Hiermee kan ik wel iets mee. meer meer meer tips!

 • Theo
  Geplaats op zaterdag 27 oktober 2018 om 08:54

  En dit kan je dus allemaal bij jullie doen?

  Reactie van Stellia CMS:

  Met ons CMS platform kan je websites maken waarop je adverteerders kan promoten. En vervolgens kan je geld verdienen op het moment dat er iets verkocht wordt via jou website. Stellia is geheel gericht op de affiliate marketing wat het daarom ook zo interessant maakt.

Laat een reactie achter