Affiliate marketing publishers

Een veelgehoorde kreet: affiliate marketing publishers. Wat zijn dat precies en wat doen ze? Publishers zijn mensen die iets laten zien: publiceren. Als je dit koppelt aan affiliate marketing dan betekent het “mensen die producten laten zien op een website om er geld mee te verdienen op het internet”. Affiliate marketing publishers laten producten zien van adverteerders; van verkopers dus. Publishers worden ook wel kortweg affiliates genoemd.

Bij affiliate marketing zijn een aantal partijen betrokken: in ieder geval een publisher en een adverteerder. Meestal ook nog andere partijen waaronder een affiliate netwerk. Wie wat doet lees je hierna.


Affiliate marketing publishers

Affiliate marketing publisher en adverteerder

Een adverteerder is een partij die iets wil verkopen. Dit kan een product zijn of een dienst. Soms wil een adverteerder niet direct iets verkopen maar bijvoorbeeld meer mensen die zich inschrijven op een nieuwsbrief, nieuwe leden voor een vereniging of simpelweg meer bezoekers op zijn website. Meer kliks en views dus. Om dit te bereiken maakt hij gebruik van de diensten van een publisher. De publisher geeft meer bekendheid aan de producten en diensten van de adverteerder, meestal door deze te promoten op een website.


Affiliate marketing publishers

Een publisher heeft vaak meer affiliate websites, soms honderden. Op elke website promoot hij weer andere producten en diensten van adverteerders. De adverteerder betaalt de affiliate/publisher zoals dat vooraf is afgesproken. Dat kan een percentage van de verkoopinkomsten zijn die de adverteerder dankzij de affiliate heeft. Het kan ook gaan om een vergoeding voor een aangebrachte lead of om vergoeding voor een bepaald aantal kliks of views op de website van de adverteerder.


Affiliate marketing publishers

Het affiliate netwerk

Het affiliate netwerk is de plek waar publishers en adverteerders elkaar kunnen vinden. De adverteerder biedt campagnes aan op het netwerk en de publisher kan kiezen uit de campagnes. Bij grotere affiliate netwerken zoals Daisycon, Awin en Tradetracker zijn er soms wel 1000 of meer campagnes waaruit publishers kunnen kiezen. Per campagne staat aangegeven hoeveel en waarmee de publisher geld kan verdienen. Dit heet commissie. Sommige publishers hebben een fulltime job aan affiliate marketing en verdienen er maandelijks een flinke boterham mee. Anderen doen het als bijbaantje en verdienen er een maandelijkse extra inkomen mee.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


5 Reacties
 • Xiang B
  Geplaats op maandag 02 maart 2020 om 12:32

  kan ik ook direct met adverteerders samenwerken, dus zonder een netwerk er tussen? Dan worden de commissies toch hoger, of niet?

  Reactie van Stellia CMS:

  Nee dat is niet mogelijk. Ik ga het je uitleggen: De affiliatenetwerk zorgt voor de tracking tussen de klik die gegenereerd worden door een bezoeker op je affiliate webshop en de adverteerder. Daarnaast betalen de netwerken je ook uit. Affiliatenetwerken hebben bij elkaar 10.000de adverteerders in beheer waar jij eventueel gebruik van kan maken. Ook al daarom loont het niet om een adverteerder afzonderlijke hiervoor te gaan benaderen. Met vriendelijke groet, Hans van Krieken

 • Moneymaker
  Geplaats op maandag 02 september 2019 om 15:31

  Vandaag nog wil ik een publisher worden en geld verdienen

  Reactie van Stellia CMS:

  Je kan altijd beginnen met affiliate. Maar houd er rekening mee dat het maanden kan duren voordat je er geld mee gaat verdienen. Dat heeft echt tijd nodig. Geloof niet als je ergens leest dat je duizenden euro in een paar weken bij elkaar kan harken. Groetjes, Casper

 • Sia
  Geplaats op maandag 15 juli 2019 om 18:31

  Je kan toch ook publisher zijn op Youtube of socialmedia? Soms zie ik van die linkjes onder video's en volgens mij zijn dat affiliate links

  Reactie van Stellia CMS:

  Je dat zijn vaak linkjes die verwijzen naar eigen affiliate webshops. Op deze affiliate webshops staan vervolgens de affiliate linkjes naar de adverteerders. Je hebt dus echt een affiliate webshop nodig. Vervolgens kan je deze webshop promoten op andere platformen zoals YouTube. Wij van Stellia.nl doen dat zelf ook. Ik geef je een voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=bHhYrUPDfQY Met vriendelijke groet, Hans van Krieken

 • Huib E
  Geplaats op vrijdag 05 april 2019 om 13:12

  hier word je toch vrolijk van :D

 • Joost Keu
  Geplaats op donderdag 27 december 2018 om 09:56

  Ik ben nu al enige tijd klant bij stellia affiliate CMS en het bevalt me echt super! De klantenservice is zeer duidelijk en vriendelijk, het systeem werkt goed en alle info die ik nodig heb staat op de site. Duidelijke informatie zoals altijd, bedankt!

Laat een reactie achter