Affiliate marketing netwerk

Een affiliate marketing netwerk is een bedrijf dat zich toelegt op het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders. Er zijn veel affiliate marketing netwerken, grote en kleinere. Sommige bieden hun diensten alleen in Nederland aan, andere netwerken werken internationaal.

De affiliate marketing netwerken bieden vaak ook extra diensten aan en bieden interessante informatie. Naast het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders is een belangrijke taak van de netwerken het uitkeren van de commissies.


Affiliate marketing netwerk

Wat doet een affiliate marketing netwerk

Affiliates promoten producten van verkopers en het netwerk brengt hen in contact met verkopers (adverteerders). En andersom natuurlijk. Een voorbeeld: een verkoper van laptops wil meer klanten vinden. Hij zoekt publishers met eigen websites die daarop de laptops willen promoten. De verkoper meldt zich aan bij een affiliate marketing netwerk. Daar kan hij in contact komen met affiliates: mensen die websites beheren waarop producten van verkopers worden gepromoot.


Affiliate marketing netwerk

De affiliates die zich bij hetzelfde affiliate marketing netwerk hebben aangemeld, zien een lijst van adverteerders waaruit zij kunnen kiezen. In de lijst staat ook hoeveel commissie ze krijgen per verkochte laptop. Vaak is dit 5% tot 10% van de omzet. De grotere netwerken hebben soms wel 1000 verkoop campagnes waaruit de affiliates kunnen kiezen.


Affiliate marketing netwerk

Uitkeren van de commissies van een affiliate netwerk

De affiliate netwerken houden het verkeer bij dat tussen de website van de affiliate en de adverteerder plaatsvindt. Klikt een bezoeker op de website van de affiliate op een product en koopt deze bezoeker dit product daadwerkelijk? De affiliate heeft dan recht op een vergoeding (commissie). Dit houdt het netwerk bij en meestal eens in de maand worden de verdiensten uitbetaald.

De affiliate marketing netwerken worden meestal betaald door de adverteerders. Grotere netwerken bieden vaak hulp en ondersteuning en een keur aan informatie. Je vindt er onder andere blogs over affiliate en kennisbanken met heel veel informatie.


Affiliate marketing netwerk

Grote affiliate marketing netwerken zijn onder andere:
• Tradetracker
• Daisycon
• Awin
• Affilinet
• Familyblend


Affiliate marketing netwerk

Daarnaast zijn er kleinere affiliate marketing netwerken en ook zogenaamde partnerprogramma’s. Dit zijn grotere ketens zoals Bol.com die een eigen, apart affiliate netwerk hebben.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


7 Reacties
 • Mr. Green Love
  Geplaats op dinsdag 12 november 2019 om 06:23

  Daisycon werkt wel fijn opzich. Alleen het aanmelden bij adverteerders is tijdrovend, omdat de adverteerders niet echt goed worden gecategoriseerd. Ik bedoel dan dat de categorieën erg ruim worden genomen. Bijvoorbeeld in de Gezondheids categorie, hierin vind je verzorgingsartikelen, fietsartikelen, cosmetica, voeding en nog veel meer. Dit zouden ze echt moeten aanpassen!

 • Cvek
  Geplaats op donderdag 10 oktober 2019 om 07:21

  Is het slim om samen te werken met verschillende netwerken of is het beter te focussen op een netwerk?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Cvek, Wij raden aan om gebruik te maken van verschillende netwerken. Hiermee verbreed je enorm je kansen. M.v.g., Hans

 • lotteLin
  Geplaats op vrijdag 21 juni 2019 om 02:02

  Zo aangemeld bij Tradedoubler en nu lekker voor MediaMarkt aan het promoten!! Ik ben toch niet gek!! Lotte

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemorgen Lotte, we zijn erg benieuwd wat je ervaringen zijn bij tradedoubler. Zou je ons een update kunnen geven hiervan? Groetjes, Casper

 • Ayaz
  Geplaats op dinsdag 26 februari 2019 om 05:21

  Waarom moeten publishers zich aanmelden bij adverteerders en niet andersom?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Ayaz, Dat is een goede! Heb hier zelf nog nooit zo over nagedacht. Maar het zou best wel eens kunnen werken. Ik weet wel dat het soms gebeurd bij Tradetracker. Maar dan word je automatisch aangemeld. En dan heb je de keuze om weer af te melden. Groet, Tim

 • Bennie
  Geplaats op donderdag 14 februari 2019 om 15:15

  Nooit bedenkingen gehad dat ik begonnen ben bij stellia cms

  Reactie van Stellia CMS:

  Leuk Bennie! Je doet het ook goed met je sites hoorde ik van Hans. Groetjes Casper

 • Booo
  Geplaats op zondag 27 januari 2019 om 11:05

  Wat is het beste netwerk qua commisie?

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemiddag Bo, Dat maakt niet veel uit onderling. Het netwerk bepaald ook niet de hoogte van de commissies, dat doet namelijk de adverteerder. Gemiddeld ligt dit tussen de 2,5 en de 8% per gemaakte sale. Groetjes, Casper

 • Quann
  Geplaats op zaterdag 05 januari 2019 om 09:51

  Ik wil graag aanmelden bij een netwerk waar het minst concurrentie is tussen publishers. Tips?? Quann

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Quann, dat is voor ons als Stellia lastig te zeggen. Mmm even denken…. Dan kan ik je denk ik wel Awin aanraden. Groetjes, Casper

Laat een reactie achter