Affiliate marketing netwerk

Een affiliate marketing netwerk is een bedrijf dat zich toelegt op het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders. Er zijn veel affiliate marketing netwerken, grote en kleinere. Sommige bieden hun diensten alleen in Nederland aan, andere netwerken werken internationaal.

De affiliate marketing netwerken bieden vaak ook extra diensten aan en bieden interessante informatie. Naast het bij elkaar brengen van affiliates en adverteerders is een belangrijke taak van de netwerken het uitkeren van de commissies.


Affiliate marketing netwerk

Wat doet een affiliate marketing netwerk

Affiliates promoten producten van verkopers en het netwerk brengt hen in contact met verkopers (adverteerders). En andersom natuurlijk. Een voorbeeld: een verkoper van laptops wil meer klanten vinden. Hij zoekt publishers met eigen websites die daarop de laptops willen promoten. De verkoper meldt zich aan bij een affiliate marketing netwerk. Daar kan hij in contact komen met affiliates: mensen die websites beheren waarop producten van verkopers worden gepromoot.


Affiliate marketing netwerk

De affiliates die zich bij hetzelfde affiliate marketing netwerk hebben aangemeld, zien een lijst van adverteerders waaruit zij kunnen kiezen. In de lijst staat ook hoeveel commissie ze krijgen per verkochte laptop. Vaak is dit 5% tot 10% van de omzet. De grotere netwerken hebben soms wel 1000 verkoop campagnes waaruit de affiliates kunnen kiezen.


Affiliate marketing netwerk

Uitkeren van de commissies van een affiliate netwerk

De affiliate netwerken houden het verkeer bij dat tussen de website van de affiliate en de adverteerder plaatsvindt. Klikt een bezoeker op de website van de affiliate op een product en koopt deze bezoeker dit product daadwerkelijk? De affiliate heeft dan recht op een vergoeding (commissie). Dit houdt het netwerk bij en meestal eens in de maand worden de verdiensten uitbetaald.

De affiliate marketing netwerken worden meestal betaald door de adverteerders. Grotere netwerken bieden vaak hulp en ondersteuning en een keur aan informatie. Je vindt er onder andere blogs over affiliate en kennisbanken met heel veel informatie.


Affiliate marketing netwerk

Grote affiliate marketing netwerken zijn onder andere:
• Tradetracker
• Daisycon
• Awin
• Affilinet
• Familyblend


Affiliate marketing netwerk

Daarnaast zijn er kleinere affiliate marketing netwerken en ook zogenaamde partnerprogramma’s. Dit zijn grotere ketens zoals Bol.com die een eigen, apart affiliate netwerk hebben.
Klik hier om affiliate te worden!2 Reacties
 • Bennie
  Geplaats op donderdag 14 februari 2019 om 15:15

  Nooit bedenkingen gehad dat ik begonnen ben bij stellia cms

  Reactie van Stellia CMS:

  Leuk Bennie! Je doet het ook goed met je sites hoorde ik van Hans. Groetjes Casper

 • Booo
  Geplaats op zondag 27 januari 2019 om 11:05

  Wat is het beste netwerk qua commisie?

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemiddag Bo, Dat maakt niet veel uit onderling. Het netwerk bepaald ook niet de hoogte van de commissies, dat doet namelijk de adverteerder. Gemiddeld ligt dit tussen de 2,5 en de 8% per gemaakte sale. Groetjes, Casper

Laat een reactie achter