Affiliate marketing Nederland

Affiliate marketing Nederland wordt steeds interessanter voor diegenen die geld willen verdienen op het internet. Bij affiliate marketing zijn altijd 3 partijen betrokken: de koper van een product, de verkoper van een product en de tussenpersoon: de affiliate.

In de affiliatewereld worden daarvoor ook een aantal andere namen gebruikt maar het komt steeds op hetzelfde neer: een affiliate wordt ook wel een publisher genoemd en een verkoper een adverteerder of een merchant. Wil jij beginnen met affiliate marketing Nederland? Dat kan, want geld verdienen op het internet is eenvoudig én voor iedereen.


Affiliate marketing Nederland

Hoe en wat affiliate marketing Nederland

Wil je als affiliate aan de slag dan kan je je het beste aanmelden bij een partij die al geschikte websites heeft ontworpen. Als je een geschikte website hebt, dan meld je je aan bij een affiliate netwerk. Daar kan je kiezen uit verkoopcampagnes van adverteerders. Er zijn verschillende affiliate netwerken:

• Daisycon: zeer geschikt voor affiliate marketing Nederland
• TradeTracker: een van oorsprong Nederlands affiliate netwerk maar actief in 21 landen
• Awin: een internationaal netwerk maar ook geschikt voor affiliate marketing Nederland
• Tradedoubler: net als Awin een internationaal netwerk maar er is ook een Nederlandse tak.

Dit zijn de grootste affiliate netwerken. Maar er zijn ook nog kleinere affiliate netwerken waar je terecht kunt. Sommige grote ketens zoals Bol.com en Amazon hebben eigen partnerprogramma’s waar je je ook kunt aanmelden als affiliate.


Affiliate marketing Nederland

Hoe gaat het in zijn werk?

Als affiliate heb je allereerst een goede website nodig. Liefst meerdere websites want hoe meer sites je hebt, hoe meer producten je kunt promoten en dus sales kunt genereren. En met die sales verdien jij je geld. Verwar affiliate niet met dropshipping. Affiliate is een vorm van geld verdienen waarbij je niet de risico's loopt die je wel met dropshipping hebt.

De volgende stap voor succesvolle affiliate marketing Nederland is je aanmelden bij een affiliate netwerk. Hier komt vraag en aanbod bij elkaar en kan jij als affiliate kiezen welke verkopers je wilt gaan promoten. Je hebt de keuze uit honderden tot duizenden campagnes, in alle branches. Je kunt gewoon producten promoten maar ook gebruik maken van tijdelijke acties waarbij je klanten hoge kortingen kunnen krijgen op producten. Zorg dat je website er goed uitziet want een adverteerder mag meestal zelf bepalen of hij wel of niet met je in zee gaat.


Affiliate marketing Nederland

Affiliate marketing Nederland is populair

Affiliate marketing Nederland groeit enorm snel, steeds meer adverteerders vinden de weg naar het web en als affiliate kan jij hier leuk aan verdienen. Je verdiensten worden bijgehouden en uitgekeerd door het affiliate netwerk waar je je hebt aangemeld. Overigens kan je je ook aanmelden bij meerdere netwerken zodat je steeds gebruik kunt maken van de beste campagnes voor affiliate marketing Nederland.

De meest voorkomende vergoedingen zijn de zogenaamde CPS vergoedingen (Cost per Sale). Je krijgt dan een percentage van het bedrag waarvoor jij een product hebt verkocht. Er zijn ook nog andere verdienmodellen waarbij je een vergoeding krijgt per aantal clicks, per lead of per aantal paginaweergaves.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


4 Reacties
 • Jeroen Raas-hoondert
  Geplaats op zondag 02 juni 2019 om 13:26

  Leuk!

 • Jooosje
  Geplaats op maandag 20 mei 2019 om 20:54

  Hoe zit het met affiliate marketing in Belgie?

  Reactie van Stellia CMS:

  Dag Joost, Daar is het minder groot als in Nederland. Maar juist om die rede liggen de kansen daar open. Verschillende klanten van ons hebben .be websites draaien met daarop zowel Nederlandse als adverteerders uit België. Andersom kan het natuurlijk ook, je hebt dan een .nl website met daarop adverteerders uit België. Op de volgende pagina hebben we meer uitleg gegeven over affiliate marketing in België: https://www.stellia.nl/affiliate-marketing-belgie

 • Lisa Daatzelaar
  Geplaats op woensdag 15 mei 2019 om 09:02

  duidelijke uitleg! is cpc, cost per click ook mogelijk in affiliate marketing? lisa

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Lisa, Ja dat is zeker mogelijk. Echter zeer ongebruikelijk. Wij zien deze vorm van beloning bij de affiliate netwerken steeds minder voorkomen. Meest voorkomende is toch wel de zogenaamde CPS vergoedingen Cost per Sale. En maar goed ook, want je krijgt dan een percentage (vaak tussen de 5 en de 10%) op een sale die gemaakt wordt. Dat kan dus behoorlijk hard oplopen. :-)

 • Mike m
  Geplaats op donderdag 11 april 2019 om 11:11

  Goed verhaal, ik heb zojuist een proefaccount aangemaakt. Hoe kan ik deze omzetten naar een betaald pakket? M.

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemorgen Mike, Ik zag inderdaad je proefaccount voorbij komen. Mijn collega casper gaat vandaag met je contact opnemen om het pakket voor je te verhogen. Je kan op de volgende pagina alvast onze prijzen inzien: https://www.stellia.nl/pakketten-prijzen. Met vriendelijke groet, Hans

Laat een reactie achter