Affiliate marketing kosten

De affiliate marketing kosten hangen heel sterk af van allerlei factoren. Het is mogelijk om de affiliate kosten heel laag te houden, maar je kunt ook veel geld steken in affiliate. Het is maar net waar je zelf voor kiest. In principe heb je alleen een of meer websites nodig om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Omdat veruit de meeste affiliates werken met een website, kijken we eerst eens naar de kosten van de website.


Affiliate marketing kosten

Kosten voor de affiliate website

Ook voor de website geldt dat je deze zo duur kunt maken als je zelf wilt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een gratis website te maken. Je moet dat wel kunnen natuurlijk en er tijd voor hebben. Je website kost dan niets, of heel weinig. Maak je zelf een website maar wil je een mooie lay-out, dan kan je een template kopen.

De kosten van een template variƫren natuurlijk ook weer. Je kunt ook een website laten bouwen. Als je geen familie of vrienden hebt die dat voor je doen, dan betaal je er wel veel voor. Een goede website kan zomaar een paar duizend euro kosten. Voor vrijwel alle affiliates is dat een te grote investering.


Affiliate marketing kosten

Tenslotte kan je ook speciale affiliate websites huren. Deze zijn al vrijwel klaar en volledig geschikt voor affiliate. Groot voordeel hiervan bij Stellia CMS, is dat de hosting, updates, en support direct geregeld zijn voor je. Een handige oplossing die maar een paar euro per website per maand kost. Los van de kosten voor het maken van je site(s) zijn er vaste kosten. Je zult een domeinnaam moeten kopen en kosten maken voor hosting. Dit zijn geen hoge kosten, hoogstens een paar euro per maand.


Affiliate marketing kosten

Andere kosten die je maakt als je begint met affiliate marketing

Ook de hoogte van andere affiliate marketing kosten kan je zelf bepalen. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden of je investeringen, dus de kosten die je maakt, opwegen tegen de inkomsten die je krijgt of verwacht te krijgen uit affiliate. Een goede investering zijn teksten op je website. Als je zelf goed kan schrijven dan kan je die zelf maken, anders moet je ze uitbesteden. Google en andere zoekmachines houden van teksten en ranken websites die goede content op de site hebben hoger. Goede content is interessant om te lezen, relevant en zo goed als foutloos qua spelling en grammatica.


Affiliate marketing kosten

Verder kan je kosten maken voor de promotie van je site. Dat hoeft niet per se maar hoe meer mensen je site zien, hoe meer verkopen je kunt genereren. Op social media zoals Instagram en facebook kan je reclame maken zonder dat het wat kost. Je kunt ook kiezen voor betaalde advertenties. Google Adwords is ook een mogelijkheid, maar de affiliate marketing kosten lopen dan wel snel op. Verder kan je kosten maken aan het laten ontwerpen van banners of ander reclamemateriaal.
Klik hier om affiliate te worden!5 Reacties
 • Marrie g
  Geplaats op vrijdag 28 juni 2019 om 00:39

  Zijn er promoties die echt aan te raden zijn voor veel verkoop?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Marrie, Dat is helaas niet zo eenduidig te beantwoorden. Ik kan je niet vertellen welke producten groepen, adverteerders of affiliate netwerken het beste zijn qua verkopen. Dit heeft namelijk te maken met veel verschillende factoren zoals, seizoen, hoogte commissie, duur van de trekking, bekendheid van de adverteerder, hoe vaak een adverteerder al gebruikt wordt, hoe de trends liggen enz enz. De tip die ik je wel kan meegeven is dat vakanties steeds lastiger worden om te promoten. Mijn tip is: Focus je op de producten-markt. Of wel consumenten artikelen. Groetjes, Tim

 • Lizette H.
  Geplaats op donderdag 07 maart 2019 om 15:51

  Ik ga eens een proefacc proberen en dan zie ik wel

 • Ginny F.
  Geplaats op zaterdag 02 februari 2019 om 00:49

  Waar moet ik rekening mee houden qua budget voor alles bij elkaar?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hoi Ginny, Investeren is wel noodzakelijk als je met affiliate geld wilt gaan verdienen. Je zal vooral en zeker in het begin er tijd voor vrij moeten gaan maken. Investeringen in geld valt wel mee. Voor een laag bedrag kan je bij ons al instappen en dan heb je de kosten van de domeinnamen, vaak maar een paar euro per jaar per stuk. Het gaat je wel geld kosten als je het snel opgeeft. Affiliate heeft tijd nodig. Als je hiermee begint mag je rekening houden dat het zeker een paar maanden kan duren voordat je de eerste sales binnen gaat krijgen. Begint het eenmaal te lopen dan krijg je het makkelijker en hoef je er niet heel veel meer voor te doen. Natuurlijk kan je altijd een gratis proefaccount bij ons aanmaken. Je kan dan direct beginnen met ontdekken het affiliate in zijn praktijk werkt. Groetjes, Tim

 • Belle
  Geplaats op woensdag 30 januari 2019 om 16:13

  Ga zo door met alle info die jullie aanbieden!

 • Merdan Rahman
  Geplaats op woensdag 23 januari 2019 om 23:04

  Gelukkig vallen de kosten bij jullie wel mee :)

Laat een reactie achter