Affiliate marketing definitie

Op Wikipedia staat de volgende affiliate marketing definitie:
“Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen - abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.

Deze affiliate marketing definitie is helder en duidelijk maar kan wel wat uitleg gebruiken. Als je nog niets van affiliate weet, dan is zo’n definitie toch nog wel lastig te begrijpen. Een simpeler affiliate marketing definitie is: “Geld verdienen op het internet met je eigen website(s) door producten of diensten van derden te promoten.”


Affiliate marketing definitie

Uitleg affiliate marketing definitie

Een affiliate is een tussenpersoon tussen een koper en verkoper van een product. Internetmarketing is -heel ruim gezegd- reclame op het internet. Een affiliate maakt reclame voor producten van anderen, de adverteerders genoemd en krijgt een beloning voor zijn werk. Affiliates maken vaak speciale websites waarop de producten van de adverteerder worden getoond.

Vervolgens wordt er naar potentiele kopers gezocht door de website bekendheid te geven. Dat kan via social media, met goede teksten of zelfs met adverteren in Google. In het laatste geval moet je wel goed in de gaten houden dat je niet meer geld uit geeft dan je ermee verdient. Zoals je in de definitie van Wikipedia kunt lezen, zijn adverteerders niet alleen op zoek naar kopers maar ook naar leads.


Affiliate marketing definitie

Uitleg affiliate marketing definitie: leads

Je kunt als affiliate niet alleen met verkoop van producten maar ook met het aanbrengen van zogenaamde leads geld verdienen. Een voetbalvereniging is bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe leden.

Zij hopen op die manier meer omzet te maken in de kantine en shirts van de club te verkopen. Een affiliate die een nieuw lid van de voetbalvereniging aanbrengt (een lead), wordt daarvoor beloond, in de vorm van geld. Een DJ wil graag meer mensen verzamelen die zijn wekelijkse nieuwsbrief willen ontvangen. Hij hoopt zo op meer naamsbekendheid zodat hij vaker wordt gevraagd om te draaien.

Een affiliate die iemand aanbrengt (een lead) die zich abonneert op de nieuwsbrief van de DJ, wordt daarvoor beloond. Naast verkoop en leads willen sommige adverteerders ook betalen voor een bepaald aantal vertoningen of een bepaald aantal kliks.


Affiliate marketing definitie

Adverteerders vind je bij affiliate netwerken waar je je als affiliate kunt aanmelden. Hier kan je kiezen uit honderden campagnes waarmee je geld kunt verdienen via je eigen website(s). Een affiliate netwerk houdt bij welke verkopen via welke affiliate lopen en keert ook je verdiensten uit.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


9 Reacties
 • Lize Verdaat
  Geplaats op dinsdag 21 juli 2020 om 21:35

  Is PPC nog een veel gebruikte vergoedingstechniek? Lize V

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Lize, nee die komt zelden voor. Wel zien we de laatste jaren een groei in de vergoeding met PPC, maar die is nog steeds een paar handjes vol. M.v.g., Hans

 • Robin S
  Geplaats op donderdag 28 mei 2020 om 21:53

  Duidelijk!

 • Tessa Valcks
  Geplaats op vrijdag 08 mei 2020 om 18:21

  Eigenlijk ben je toch ook al met affiliate marketing bezig als je een affiliate link onder een video op youtube.nl zet?

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Tessa, Ja klopt maar dan zal je het wel ergens naar toe moeten laten verwijzen. Bijvoorbeeld naar je eigen affiliate webshop. Bij een affiliate netwerk moet je namelijk je eigen affiliate webshop aanmelden. Groetjes, Casper

 • Haagje
  Geplaats op donderdag 05 maart 2020 om 11:59

  Bij welke netwerken kan ik me het beste aanmelden?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Haagje, wij raden Tradetracker, daisycon en Awin aan om mee te beginnen. Groetjes, Casper

 • Cw
  Geplaats op vrijdag 06 december 2019 om 06:23

  Wat is de gemiddelde CTR van een website bij jullie?

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste CW, dat is per website, adverteerder of affiliate netwerk weer verschillend. Waar je bij een Wordpress wel 1000 kliks nodig hebt voor een sale, heb je bij Stellia gemiddeld 13 kliks nodig voor één sale. Een enorm verschil dus, Dat heeft alles te maken dat wij gebruik maken van verfijnde technieken die zorgen dat je alleen maar bezoekers krijgt op je webshop die ook willen kopen. Hoe dat precies werkt kunnen wij helaas niet vertellen. Geheim van de Smit :-) Groet, Tim

 • cau234
  Geplaats op zondag 08 september 2019 om 16:21

  Ik heb laast nog een lead-vergoeding gekregen van Rooming. Via mij heeft een potentiele klant bij hun een account aangemaakt. Hoe vet is dat!!

 • Kyona
  Geplaats op zaterdag 20 april 2019 om 22:29

  Oooh wat ben k toch blij met al die top teskten van jullie zeg!! We want more!! Kyona

 • Fenna
  Geplaats op dinsdag 19 maart 2019 om 13:32

  Staat de vergoeding per lead al vooraf vast gesteld of is het een percentage van de verkoopomzet?

  Reactie van Stellia CMS:

  Goedemorgen, het kan beide, maar meestal is het een vaste vergoeding per gemaakte lead. M.v.g., Hans

 • Tjarko van Sinderen
  Geplaats op zaterdag 02 maart 2019 om 01:14

  Heel overzichtelijk.

Laat een reactie achter