Affiliate marketeer

De begrippen affiliate en marketeer passen goed bij elkaar. Een affiliate is iemand die geld verdient op het internet. Een marketeer is iemand die weet hoe je de verkoop via internet kunt realiseren en belangrijker: kunt vergroten. Een affiliate die ook een marketeer is, kan dus het beste resultaat behalen. Affiliates die niet goed weten hoe ze hun verkopen op het internet kunnen vergroten kunnen een affiliate marketeer inhuren. Dat kost natuurlijk wel geld. Daarom moet je de kosten en baten van een affiliate marketeer altijd goed tegen elkaar afwegen.


Affiliate marketeer

Wat doet een affiliate marketeer?

De werkzaamheden van een affiliate marketeer staan allemaal in het teken de inkomsten van de affiliate te vergroten. Het is belangrijk dat een affiliate zoveel mogelijk bezoekers op zijn website krijgt, zodat hij meer kansen heeft op verkopen. Het maakt daarbij natuurlijk wel uit wie die bezoekers zijn. Als een affiliate visspullen promoot op zijn affiliate website, dan heeft hij niets aan bezoekers op de website die op zoek zijn naar schoenen. Een affiliate marketeer zorgt er niet alleen voor dát je bezoekers krijgt op je site, maar ook de juiste bezoekers.


Affiliate marketeer

De werkzaamheden van een marketeer zijn heel divers. Niet alle werkzaamheden zijn voor een affiliate interessant, of ze zijn te duur. Uitgebreid klantonderzoek doen, een marketingplan schrijven en het onderhouden van contacten met klanten is meestal niet nodig en vooral ook te kostbaar. Wat een affiliate marketeer wel kan doen:

• Het bedenken van succesvolle internetcampagnes
• Bedenken en opzetten van social media campagnes
• Het bedenken en maken van reclamemateriaal
• Analyseren van bezoekersgedrag op je affiliate website
• Je website optimaliseren
• De content op je site optimaliseren
• Bedenken en uitvoeren van SEA strategie.


Affiliate marketeer

Zelf taken van affiliate marketeer uitvoeren

Veel taken van de affiliate marketeer kan je zelf doen, zeker als je je verdiept in de materie. Daarbij komt dat men al doende leert. Berichten plaatsen op social media bijvoorbeeld, kan je goed zelf. Je kunt ook zelf nagaan of je berichten op social media effect hebben op het bezoekersaantal op je website. Zo niet, of te weinig, dan pas je je campagne aan.

Het CMS van Stellia stelt je ook in staat op eenvoudige wijze de affiliates websites aan te passen aan je eigen wensen. Reclamemateriaal kan je meestal via het affiliate netwerk bij je adverteerders krijgen. Je kunt dus zelf heel wat taken van de affiliate marketeer uitvoeren. Affiliates die heel veel sites hebben en er hun boterham mee willen verdienen kiezen vaak wel voor het inhuren van een affiliate marketeer.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


4 Reacties
 • d.Elion3
  Geplaats op zondag 21 juni 2020 om 23:36

  Voeren jullie ook marketeer taken uit voor jullie klanten?

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Elion, Stellia levert het CMS platform, hosting beveiligen en 100% support. Groet, Tim

 • Peter v
  Geplaats op dinsdag 11 juni 2019 om 11:03

  Oke duidelijk, ik ga binnenkort eens beginnen in dit wereldje

  Reactie van Stellia CMS:

  Hai Peter, Als je een proefaccount aan hebt gemaakt zal ik je direct bellen om je een online demonstratie te geven. Groetjes Casper

 • Wit-storm
  Geplaats op zaterdag 25 mei 2019 om 22:48

  ik ben vooral bezig op YouTube, Pinterest en Instagram. Vanuit daar verwijs ik mensen door naar mijn eigen affiliate sites. De resultaten zijn echt omhoog gegaan sinds ik meer aan marketing doe! Dus echt een aanraden, succes allemaal!!

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo, Ja klopt het kan echt goed werken. Wij doen het zelf ook met www.parkeermeneer.nl en daarvan ze zijn de resultaten boven verwachting goed. Groet, Tim

 • D.k.
  Geplaats op zondag 19 mei 2019 om 10:47

  kan ik hier een leuk maandsalaris aan overhouden?

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo D.K., Ja dat kan. Maar dat betekend ook wel dat je er flink wat voor moet gaan doen. Verhalen dat je slapend rijk wordt is niet waar. Je heb flink wat websites nodig en je zal deze moeten onderhouden. Je kan bij ons ook een proefaccount maken waarmee je het in eerste instantie kan gaan proberen. Groetjes, Casper

Laat een reactie achter