Affiliate link maken

Een affiliate link maken vereist nogal wat technische kennis. Het goede nieuws is dat je dat als affiliate niet zelf hoeft te doen. Je krijgt de affiliate link van je adverteerder, via het affiliate netwerk. Een affiliate link is een link die bijhoudt via welke affiliate een conversie (verkoop, lead of ander resultaat) heeft plaatsgevonden.

Uiteindelijk wordt aan de hand van door jou bereikte conversies bepaald hoeveel commissie je krijgt uitbetaald. Een heel belangrijke link dus, de affiliate link. Het is altijd een unieke link. Immers het moet 100% duidelijk zijn via welke affiliate een conversie is bereikt. Hierover kan dan ook geen twijfel bestaan. Wil je toch zelf een affiliate link maken of eens kijken hoe dat in zijn werk gaat dan vind je op internet verschillende pagina’s over dit onderwerp.


Affiliate links maken

Affiliate link maken: cloaken

Ook al hoef je zelf geen affiliate link te maken, je kunt hem wel cloaken. We leggen hieronder uit wat dat precies is en wat het voordeel er van is.
Een affiliate link ziet er nogal onvriendelijk uit. Het is een lange, niet logische link, bijvoorbeeld:

https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=24386&url=http%3A//www.bol.com/nl/p/awaken-the-giant-within/1001004001108416&f=TXL&name=awaken%20the%20giant%20within

Het unieke aan deze code is het getal 24386. Dit nummer geeft door aan het betreffende netwerk dat de verkoop via deze unieke affiliate link heeft plaatsgevonden. Het is niet zo prettig werken met zo’n lange onduidelijke link en daarom kan je hem cloaken.

Dit betekent dat je de link verandert in een duidelijke, korte link. Bezoekers zien dan niet dat het om een affiliate link gaat. Heb je je affiliate link kunnen cloaken dan ziet de bovenstaande link er bijvoorbeeld zo uit

https://www.reizennaarbelgië.nl/kees-kuipers

Veel mooier en duidelijker!

Nadeel van affiliate links cloaken

Nadeel van cloaken is dat Google hiervan niet is gecharmeerd. Het kan duiden op misleiding. Gelukkig kan je aan Google doorgeven jouw mooie affiliate link niet te volgen.

Dit door je door ‘nofollow’ mee te geven. Echt nodig is het echter niet, het cloaken van een affiliate link en je hoeft ook niet zelf een affiliate link te maken. Dit doet het affiliate netwerk waarbij je bent aangesloten of je krijgt de affiliate link via het partnerprogramma van het bedrijf waarvan je publisher bent.


Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


4 Reacties
 • Gielens
  Geplaats op vrijdag 06 september 2019 om 18:12

  Ik snap het niet :(

  Reactie van Stellia CMS:

  Dan mag je ons altijd bellen! Groetjes, Casper

 • Gralla
  Geplaats op dinsdag 23 juli 2019 om 11:47

  Joehoe op de stellia websites staan toch helemaal geen links. Dus is voor ons het cloaken toch niet nodig lijkt me :D grtjes Gralla

 • dagjeaffiliate
  Geplaats op zaterdag 29 juni 2019 om 17:16

  Hoe geef je een 'nofollow' mee? Groet

  Reactie van Stellia CMS:

  Door de drop down te openen bij het toevoegen van een linkje kan je kiezen voor follow of nofollow. Groetjes, Casper

 • Shika Rabi
  Geplaats op zondag 20 januari 2019 om 13:45

  Cloaken nooit eerder van gehoord en ben toch al enige tijd bezig met affiliate. Deze tekst heeft het echter wel meer duidelijkheid gegeven. Dank daarvoor :)

  Reactie van Stellia CMS:

  Hi Shirka, fijn om te horen! Groet, Tim

Laat een reactie achter