Affiliate feeds

Wat zijn dat nou precies affiliate feeds? Als je aan de slag wilt gaan als publisher, dan heb je producten van adverteerders nodig om op jouw affiliate website te zetten. Hoe meer producten, hoe groter de keuze is en klanten tevreden zullen zijn over het aanbod op je aanbod op je affiliate webshop. Omdat het vaak om duizenden producten gaat die je op je website wil plaatsen is het natuurlijk geen doen om dit handmatig te doen. Daarbij komt dat de producten ook steeds veranderen: sommige producten gaan uit het assortiment, andere komen juist in het assortiment. Er zijn ook producten die op een bepaald moment worden afgeprijsd of in de aanbieding zijn, al dan niet tijdelijk. Als je gebruikmaakt van een affiliate feed dan kan je heel gemakkelijk in één keer honderden of duizenden producten in je affiliate webshop zetten.


Affiliate feeds

Voordelen affiliate feeds

Een affiliate feed geeft je niet alleen de mogelijkheid heel eenvoudig producten op je site te zetten, ze krijgen ook regelmatig een update. Je weet dus zeker dat je altijd de juiste producten aanbiedt tegen de juiste prijzen. Als je je affiliate webshop goed hebt ingericht, gemapt, dan wordt de product feed in één keer goed gezet. Dus de juiste producten in de juiste categorieën. Dit scheelt je natuurlijk heel veel tijd en werk. Goede affiliate feeds stellen je in staat tientallen of honderden affiliate websites te beheren.


Affiliate feeds

Hoe kom je aan affiliate feeds>

Affiliate feeds worden beschikbaar gesteld door de adverteer. Op het moment dat jij je als affiliate aanmeldt bij een netwerk, dan kan je zien welke adverteerders ook bij dat netwerk zijn aangesloten. Vervolgens kun jij kiezen uit al deze adverteerders. Je kiest op basis van de commissie die je krijgt maar het ook is belangrijk of de adverteerder goed promotiemateriaal beschikbaar stelt. Tot het promotiemateriaal behoort ook de affiliate feed en verder ook banners en tekstlinkjes.

Affiliate feeds

De affiliate feed bestaat uit een linkje dat je direct op je affiliate webshop kunt plaatsen. Doe je dit goed, dan staan er direct honderden of duizenden producten in je webshop. Het toevoegen van een affiliate feed is binnen het Stellia CMS heel gemakkelijk. Op de website vind je bij de handleidingen exact uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Heb je toch nog vragen of hulp nodig dan kun je altijd contact opnemen met de helpdesk van Stellia.
Klik hier om affiliate te worden!0 Reacties
Laat een reactie achter