Affiliate definitie

De affiliate definitie is: “geld verdienen op het internet door producten van derden te promoten”. Deze korte affiliate definitie maakt direct duidelijk wat affiliate marketing precies inhoudt. Hoe je het promoten van de producten van derden invult kan natuurlijk verschillen. In dit artikel leggen wij uit wat de affiliate definitie precies inhoudt en hoe je er invulling aan kunt geven.


Affiliate definitie

Geld verdienen op het internet

Het eerste deel van de affiliate definitie is “geld verdienen op het internet”. Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en biedt heel veel mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen webshop beginnen en daar producten verkopen. Dat brengt echter wel veel werk en verantwoordelijkheid met zich mee.
Misschien heb je een eigen bedrijf en een website op het internet waarmee je geld kunt verdienen. Mensen die geen eigen bedrijf of webshop hebben, kunnen echter toch geld verdienen op het internet. Namelijk door te beginnen als affiliate en producten of diensten van andere mensen te promoten. Zij worden daar door de adverteerder voor beloond. De concurrentie op het internet is groot en veel bedrijven willen wel een handje worden geholpen om meer klanten via het internet te bereiken. Als affiliate kan je hier op inspelen.


Affiliate definitie

Producten van derden promoten

Het tweede deel van de affiliate definitie is “door producten van derden te promoten”. Dit kan je doen op verschillende manieren. De meeste mensen kiezen voor het opzetten van speciale affiliate webshops waarop de producten van hun adverteerder komen te staan. Op het moment dat een belangstellende op de website van de affiliate doorklikt naar de adverteerder en daar een aankoop doet, krijgt de affiliatie daarvoor een beloning.
Om als affiliate aan de slag te gaan heb je dus een of meer adverteerders nodig. Die vind je bij een affiliate netwerk zoals Daisycon of TradeTracker. Hier kan je kiezen uit adverteerders, campagnes en ander promotiemateriaal en dit vervolgens op je eigen affiliate website zetten. Je kunt dan meteen beginnen met promoten.

Affiliate definitie

Een andere mogelijkheid is om een adverteerder te promoten op je eigen website, dus geen speciale affiliate webshop. Nadeel hiervan is dat je maar voor één of enkele adverteerders kunt kiezen, meestal geen producten kan inladen maar bijvoorbeeld alleen een banner kunt plaatsen. Je commissie zal in dat geval niet zo hoog zijn omdat je niet zoveel verkopen genereert.
Tenslotte kan je ook gebruik maken van partnerprogramma’s van grote bedrijven zoals Wehkamp of Coolblue. Je werkt dan dus niet via een affiliate netwerk maar maakt gebruik van het speciale affiliate programma van het betreffende bedrijf.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


5 Reacties
 • Moen Walid
  Geplaats op woensdag 11 september 2019 om 19:21

  concurrentie op internet is niet meer normaal. Het is zo moeilijk om tussen die grote jongens nog een centje te verdienen. Ik loop nu met mijn Stellia sites breakeven, na 5 maanden. Nu is het een kwestie van doorpakken en geduld. Bedankt Team Stellia voor de goede serves en informatieve teksten, die helpen enorm!! Groet Moen

 • Lara Oostveen
  Geplaats op zaterdag 01 juni 2019 om 18:38

  Ik merk dat adverteerders mij tegenwoordig ook berichten en vragen of ik hen wil promoten. Dit gebeurt al op Daisycon, hoop dat dit ook gaat gebeuren bij de andere Netwerken.

 • Imad
  Geplaats op vrijdag 26 april 2019 om 16:14

  Strakke omschrijving over affiliate marketing! Imad A

 • jalal b
  Geplaats op zaterdag 20 april 2019 om 00:05

  Zelf heb ik een websjope en ben aangesloten bij Daisycon. Kan ik met jullie websites mijn eigen producten promoten? Met vele dank Jalal

  Reactie van Stellia CMS:

  Beste Jalal, dat dat is zeker mogelijk. Je kan mij altijd bellen zodat ik het je dat goed kan uitleggen. Groet, Tim

 • engelsdrop
  Geplaats op dinsdag 19 maart 2019 om 17:23

  Ik zit in de snoepbranch, kan ik hier ook nog wat behalen met affiliate marketing?

  Reactie van Stellia CMS:

  Nee ik zie daar met affiliate marketing geen handel in eerlijk gezegd. Groet, Tim

Laat een reactie achter