Affiliate betekenis

De affiliate betekenis kan zowel betrekking hebben op een persoon als op een bezigheid. Ik ben affiliate / ik doe aan affiliate. Het woord affiliate wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere woorden: affiliate marketing, affiliate website of webshop, affiliate netwerk of affiliate producten zijn zomaar een aantal voorbeelden. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat de affiliate betekenis is zodat je de verschillende samenstellingen ook goed kan begrijpen.


Affiliate betekenis

Affiliate betekenis - bezigheid

Als we naar de affiliate betekenis kijken in de zin van een bezigheid dan is de definitie: “Geld verdienen op het internet door producten van derden te promoten”. Affiliate wordt heel vaak gebruikt in combinatie met het woord marketing. Marketing betekent het maken van reclame en is vrij breed. Als je aan affiliate marketing doet, dan bedoel je hiermee dat je bezig bent reclame te maken voor producten van derden.

Dit gebeurt meestal op een eigen website, of meerdere websites: de affiliate website. Dit is een website die speciaal geschikt is voor affiliate en dus voor het promoten van producten. Het zijn webshops maar wel speciale webshops die geschikt zijn om een groot aantal producten van een verkoper (adverteerder) in te zetten.


Affiliate betekenis

Affiliate betekenis - persoon

Degene die aan affiliate (marketing) doet, wordt een affiliate genoemd. Dit is de persoon die de website beheert, de producten er op zet en er het geld mee verdient. Een affiliate verdient zijn of haar geld door producten van derden te promoten. Voor elk verkocht product via zijn/haar website krijgt de affiliate een commissie. Meestal een bepaald, vooraf afgesproken percentage van de verkoopsom. Voor een affiliate is het belangrijk de kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen. Hoeveel geld geef je uit aan je website zelf? En hoeveel aan goede teksten op je sites, aan het maken van betaalde reclame?


Affiliate betekenis

Affiliate betekenis - samenstellingen

Er is een groot aantal woorden dat gecombineerd wordt met affiliate. De meeste zul je vanzelf begrijpen. Een affiliate website is een website die geschikt is voor affiliate. De betekenis van affiliate netwerk ligt minder voor de hand. Je zou kunnen denken dat dit een netwerk is waar affiliates met elkaar netwerken om ervaringen uit te wisselen, maar dat is niet zo.


Affiliate betekenis

Een affiliate netwerk is een plek waar affiliates en adverteerders elkaar kunnen vinden. Immers, affiliates willen producten van derden promoten maar waar vinden ze die? Bij het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk doet nog veel meer. Zo keert een affiliate netwerk ook de commissies uit, en volgt het netwerk het verkeer tussen affiliate en adverteerder door middel van tracking cookies. Een onmisbare schakel dus tussen affiliate en adverteerder.
Klik hier om affiliate te worden!7 Reacties
 • Soraja Vooijs
  Geplaats op maandag 06 mei 2019 om 14:35

  Beetje afhankelijk van de context dus wat ermee bedoeldt word

 • ivooo
  Geplaats op maandag 01 april 2019 om 16:18

  Haha ik ben zeker een affiliate! Is wel makkelijk geld verdienen bij stellia :))

 • Heer Leeflang
  Geplaats op dinsdag 12 februari 2019 om 03:00

  Wie is hier nogmeer gekomen via Google??? #affiliate for life

 • Annie Huis
  Geplaats op maandag 21 januari 2019 om 19:31

  Duidelijke tekst over affiliate! Groetjes tevrede klant

  Reactie van Stellia CMS:

  Hi Annie! Leuke sites maak je ook. Groet Tim

 • Ebergen
  Geplaats op maandag 21 januari 2019 om 01:20

  deze teksten zijn erg behulpzaam

 • H. Vos
  Geplaats op dinsdag 08 januari 2019 om 09:01

  Oh ik probeer al maanden lang iets te verdienen met affiliate op mijn wordpress site en heb nog helemaal niks verkocht via mijn linkjes. Hebben jullie tips? Heer Vos

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Vos, Nee ik kan je geen tips geven over een Wordpress webshop. Ook omdat ik nog nooit iemand heb ontmoet die daar geld mee heeft kunnen verdienen in de affiliate marketing. Ik zou zeggen, vraag bij ons een proefaccount aan. Het zal je verbazen hoe makkelijk het is! Groet, Tim

 • Eagles
  Geplaats op zondag 06 januari 2019 om 06:12

  hahaha ik dacht dat een affiliate netwerk een soort van forum was voor affiliates ^^

Laat een reactie achter