Advertentie marketing

Advertentie marketing is een strategie die regelmatig wordt ingezet door affiliates. Het is een manier om meer bezoekers naar je website te krijgen en daarmee de kans op verkopen te vergroten. Uiteraard wordt advertentie marketing ook ingezet door de verkopers van producten zelf. Er zijn veel verschillende manieren om te adverteren. Van oudsher zijn dat advertenties in kranten, tijdschriften en in folders. Tegenwoordig wordt er veel geadverteerd op internet. Ook dat kan op verschillende manieren.


Advertentie marketing

Betaalde advertentie marketing

Adverteren kost geld, althans in veel gevallen. Wil je zeker zijn van een positie op de eerste pagina van Google? Dan kan je kiezen voor Google Adwords. Je start dan een Adwords campagne en maakt binnen het advertentiekanaal van Google een advertentie. Deze manier van adverteren wordt kortweg SEA genoemd, een afkorting van Search Engine Marketing, in het Nederlands zoekmachine marketing. Je betaalt meestal voor elke keer dat er wordt geklikt op de advertentie. Je kunt ook betaald adverteren in andere zoekmachines en ook op social media platforms. Adverteren op social media platforms is vaak goedkoper maar de kosten hiervan nemen de laatste jaren versneld toe. Social media platforms waar je kunt adverteren zijn onder meer Facebook en YouTube.


Advertentie marketing

Affiliate onbetaald adverteren

Adverteren is duur en daarom zoeken mensen steeds naar manieren om gratis te adverteren. Advertentie marketing is het onder de aandacht brengen van een product of dienst bij mensen die deze wellicht willen kopen of afnemen. Door een netwerk op te bouwen dat bijvoorbeeld jouw Facebook account, Instagram account of ander media platform volgt, kun je een grote doelgroep bereiken. Sommige mensen beginnen bijvoorbeeld met bloggen, of vloggen, en adverteren op die manier. Nadeel is dat het veel langer duurt voor je een doelgroep hebt. Als je kiest voor betaalde advertenties dan zien veel meer mensen in een veel kortere tijd jouw blog of vlog. Nadeel van betaald adverteren is dan weer dat wanneer je er mee stopt, je doelgroep ook (grotendeels) weer is verdwenen.


Advertentie marketing

Affiliate marketing en advertentie marketing

Affiliates hebben er belang bij een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Zij kiezen voor advertentie marketing, meestal op de kosteloze manier. Het opbouwen van een groep geïnteresseerden geeft op de lange termijn meer zekerheid. SEA plus gratis bloggen is een goede middenweg als je snel wilt scoren en een groep mensen aan je wilt binden. Je hebt door de SEA marketing direct al winst, terwijl je door het bloggen en vloggen een doelgroep opbouwt. Natuurlijk hangt hier dan wel een kostenplaatje aan.
Klik hier om affiliate te worden!Deel deze pagina


5 Reacties
 • Ottens O
  Geplaats op donderdag 19 september 2019 om 10:59

  Weten jullie of google adwords de moeite waard is op een affiliate site van stellia? Ik zit te denken om google ads te gebruiken op mijn makeup website. Nu vind ik het alleen best prijzig en daarom twijfel ik nog een beetje. Hebben jullie misschien tips? Ottens O

  Reactie van Stellia CMS:

  Hallo Ottens, ik raad het af, Ads gaat je meer geld kosten dan het gaat opleveren met affiliate marketing. Tevens staan veel adverteerders het niet toe. Groet, Tim

 • Monster
  Geplaats op woensdag 04 september 2019 om 21:26

  Oh ik kende wel SEO maar SEA kende ik nog niet. Weer wat geleerd :) Groet Monster

 • Traplopertje
  Geplaats op zondag 09 juni 2019 om 15:43

  adverteren in de krant heeft echt geen zin meer. Het is en veel te duur en wie leest er tegenwoordig nog de krant, echt niemand!

 • Vaarst P
  Geplaats op dinsdag 14 mei 2019 om 12:43

  Bloggen en SEA gaat 'm worden voor mij!

 • Davy Hanks
  Geplaats op maandag 15 april 2019 om 14:42

  Creër ik met google ads wel biologische traffic naar mijn website? Want ik zie wel dat er meer mensen op mijn site komen, maar niet meer sales. Whats wrong? Dav

  Reactie van Stellia CMS:

  Biologische niet :-) Wel organische traffic. Veel traffic is niet zo belangrijk, traffic met sales wel. Groet, Tim

Laat een reactie achter