Wij maken affiliate toegankelijk!

Tradedoubler

Tradedoubler

Uitleg websites aanmelden bij Tradedoubler

Iedere affiliate heeft een affiliate netwerk nodig waarbij hij of zijn aangemeld is, om adverteerders te vinden waarvan je de producten gaat promoten. Maar voor je adverteerders kunt gaan zoeken, moet je je website eerst aanmelden bij een affiliate netwerk. Affiliate netwerken zijn plekken waar publishers campagnes van adverteerders kunnen vinden en waar adverteerders hun campagnes aan kunnen melden om publishers te bereiken. Zo werkt het eigenlijk als een soort marktplaats voor affiliate marketing. Er zijn veel verschillende affiliate netwerken. In deze handleiding gaat het over het netwerk Tradedoubler. Hoe meld je je website aan bij een Tradedoubler, zodat je adverteerders kunt gaan zoeken?

Om te beginnen met het aanmelden van je website, moet je eerst een account maken bij Tradedoubler. Om dat te doen ga je naar de website van Tradedoubler en klik je op “Join our network”. Nu kun je je account aan gaan maken. Vul alle verplichte velden in om te beginnen en klik dan op “maak uw account aan”. Je krijgt een bevestigingsmail van Tradedoubler en kunt nu beginnen met aanmelden van je websites. 

Als je inlogt bij je account kom je op het dashboard van je account terecht. Dat ziet er als volgt uit:

Websites aanmelden tradedoubler

Je volgt in dit dashboard de stappen zoals de pijlen in dit voorbeeld het aangeven. In het menu klik je eerst op “Sites”. Je ziet nu een overzicht van alle websites die je al toegevoegd hebt aan Tradedoubler. Waarschijnlijk zijn dit er nog geen. Om je eerste website aan te melden, klik je op de blauwe knop aan de rechterkant van het scherm, met de tekst “Site toevoegen”. Nu kun je beginnen met het toevoegen van je website, op het scherm waarop je terechtkomt. Dat ziet er zo uit:

Websites aanmelden tradedoubler

Er zijn op dit scherm 10 stappen die je moet voltooien. Op deze pagina wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen.

1. Naam
In dit veld vul je de naam in waarmee je wil dat je website in het overzicht komt te staan. Kies dus een makkelijke en duidelijke naam, zodat je deze specifieke site altijd makkelijk terug kunt vinden in het overzicht. Aangeraden wordt om de domeinnaam van je site te gebruiken, zonder www. ervoor. Op deze manier kun je de lijst met websites altijd op alfabet sorteren om snel je site terug te vinden in het overzicht.

2. Site URL
In dit veld vul je de URL van je site in. Kopieer en plak deze URL gewoon vanaf de adresbalk van de homepagina van je website, zodat je zeker weet dat je de goede URL invoert. Let op: heb je je site net gemaakt? Wacht hier dan mee totdat je site een SSL-certificaat krijgt. Dit gebeurt automatisch binnen 48 uur. Zo voorkom je dat je URL begint met http://, terwijl de nieuwe URL van je website https:// is. Vul je dit verkeerd in, dan kan het zijn dat je geen kliks krijgt. 

3. Website omschrijving
In dit veld maak je een omschrijving van je website. Schrijf wat voor website het is, hoe het eruit komt te zien met producten en wat het doel van je site is. Wat voor waarde voeg jij toe aan de campagne van je adverteerder? Deze omschrijving zal later door een adverteerder gebruikt worden om te bepalen of je site geschikt is voor de campagne van de adverteerder. Zorg dan ook dat je een goede beschrijving hebt gemaakt. 

4. Land
In dit veld vul je simpelweg het land in waarin je website actief zal zijn. Dit is in de meeste gevallen gewoon Nederland. 

5. Promotietype
Op wat voor manier ga jij promotie maken? Kies de optie die bij jou past. Dit is meestal de optie “overig”, wat op de site van Tradedoubler “other” heet. 

6. Bezoekersaantallen
In dit veld maak je een schatting van het aantal bezoekers wat je site maandelijks heeft. Voor een beginnend publisher zal dit nog niet veel zijn, dus is de optie “<500 – 5K” het beste om te kiezen. Heb jij je site bijvoorbeeld al gevuld met content en heb je daardoor meer bezoekers? Dan kun je natuurlijk een ander aantal invullen. 

7. De content van je site
In dit veld vul je in wat voor content er op je site zal komen. Heb je bijvoorbeeld een site die spullen verkoopt die te maken hebben met huisdieren? Vul dan “pets” in, zoals in het voorbeeld. Verkoop je computers? Dan vul je dat in. 

8. Type site
Hier vul je in wat voor type je site is. Heb je een site alleen voor de pc, of ook voor mobiel? Al je je site hebt gemaakt via Stellia is dit heel eenvoudig, je hebt namelijk standaard een site die voor zowel pc- als mobiel beschikbaar is! 

9. Akkoord gaan met de regels
Vink dit vakje aan om te beloven dat je website geen gebruik maakt van de technieken die daarboven genoemd zijn. Alleen op die manier wordt je site toegelaten op Tradedoubler. Let op: maak ook echt geen gebruik van de genoemde technieken. Doe je dit wel, dan wordt je site mogelijk verwijderd van het netwerk en maak je geen sales meer. 

10. Bewaar
Heb je alle velden ingevuld? Klik dan op de blauwe “bewaar” knop. Zo sla je je website op, op het netwerk van Tradedoubler. Als je klikt op de “bewaar” knop, ga je door naar het volgende scherm en ben je bijna klaar met het aanmelden van je website. 

Je komt nu op het volgende scherm terecht. 

Websites aanmelden tradedoubler

Dit is opnieuw het overzicht van al je sites, maar deze keer staat de site die je hebt toegevoegd, als het goed is, in het overzicht. Als je hem net hebt toegevoegd, staat er achter je site een rood icoontje met de tekst “niet geverifieerd”. Je moet je website nu eerst verifiëren, voor je adverteerders kunt vinden.

Als je site eenmaal geverifieerd is, ben je klaar en kun je op zoek gaan naar adverteerders.

Zoals je ziet is het niet heel moeilijk om je website aan te melden bij Tradedoubler. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker en sneller het gaat. Zo meld jij binnen 10 minuten een website aan bij Tradedoubler!