Wij maken affiliate toegankelijk!

Partnerize

partnerize

Uitleg websites aanmelden bij Partnerize

Om productfeeds op te kunnen halen van een affiliate netwerk, moet je een website aanmelden bij dat specifieke netwerk. Het aanmelden van websites kan nog wel eens lastig zijn, zeker bij de wat meer omslachtige netwerken. Daarom leggen we je hier uit hoe je een website aan kunt melden bij Partnerize. 

Affiliate netwerken zijn essentieel voor het succes van een publisher. Op deze netwerken komt vraag en aanbod binnen de affiliate marketing wereld namelijk samen. Adverteerders kunnen hun campagnes hier aanmelden en een publisher kan deze campagnes kiezen om te gebruiken op zijn of haar website. voor je dit kunt doen moet je echter wel je website aanmelden bij een netwerk. 

Om een website aan te kunnen melden, zal je eerst een account moeten maken. Doe dit door alle verplichte velden in te vullen bij het aanmaken van een account en vervolgens de vervolgstappen die Partnerize heeft te doorlopen. Als je account eenmaal aangemaakt is, kom je op een dashboard terecht wanneer je inlogt. Dit ziet er als volgt uit:

Websites aanmelden partnerize

In dit dashboard zie je belangrijke dingen voor je website, zoals aantal klikken op je website en de commissie die je verdiend hebt in een maand. Dit is handig om bij te houden hoeveel succes je website heeft.

Vanaf dit dashboard kun je beginnen met het aanmelden van je website, door op het Partnerize icoon te klikken en vervolgens naar “company settings” te navigeren. Zo kom je op de instellingen van je bedrijf terecht. Dit ziet er als volgt uit:

Websites aanmelden partnerize

Dit scherm is de eerste stap voor het aanmelden van je website. Binnen dit scherm zie je een hele hoop velden en instellingen. Deze kun je allemaal links laten liggen. Je hoeft namelijk alleen maar op “websites en databeheer” te klikken, onder het veld met je website. Dit brengt je naar het volgende scherm. 

Websites aanmelden partnerize

In dit scherm moet je een aantal stappen doorlopen, om je website goed aan te melden. We nemen je een voor een mee door de stappen.

1. URL
In het veld waarbij pijl nummer 1 staat, is het de bedoeling dat je de URL van je website in gaat vullen. Deze kun je vinden in de adresbalk van de homepagina van je website. kopieer dit en plak het in het veld om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Controleer goed of er geen fouten in je URL zitten. 

Ook is het slim om even te wachten tot Stellia je SSL-certificaat heeft verstrekt. Dit certificaat waarborgt de veiligheid van bezoekers op je website. Het verstrekken van dit certficaat gebeurt binnen 48 uur en verandert het begin van je URL van http://, naar https://. Als je dit niet doet, en je krijgt vervolgens wel je SSL-certificaat, kan het zijn dat je website geen kliks krijgt, omdat deze niet te vinden is op de URL die je hebt opgegeven. 

2. websitenaam
In dit veld vul je in hoe je wil dat je website weergegeven wordt in het overzicht van al je websites. Geef je website dus een duidelijke en makkelijk vindbare naam, zodat je deze snel terug kunt vinden in je overzicht. Zo kun je snel aanpassingen maken aan je website, of andere dingen doen, mocht dit nodig zijn. 

Wij raden aan om als naam de domeinnaam van je website te nemen, maar dan zonder “www”. Zo kun je de naam makkelijk onthouden en kun je het overzicht van je websites sorteren op alfabet, om je website snel te vinden. 

3. Website type
Kies in dit veld waar je website voor bedoeld is. Heb je een website waarop je samenwerkt met bijvoorbeeld Coolblue, kies dan voor deze optie, zoals weergegeven in het voorbeeld.

4. branche
Als laatste kies je wat voor producten je gaat promoten op je website. Dit hoef je natuurlijk niet heel erg gedetailleerd uit te typen, maar je kiest gewoon de branche waarin je website actief gaat zijn. Ben je bijvoorbeeld van plan om producten uit de huishouden en wonen branche te gaan promoten, vul dit dan in zoals in het voorbeeld. Maar ook branches zoals elektronica, baby’s, etc. kunnen hier ingevuld worden. Zorg er vooral voor dat je de juiste branche kiest. 

5. website toevoegen
Om het proces van het toevoegen van je website af te ronden, volg je deze laatste stap. Het enige wat je nog hoeft te doen om je website toe te voegen, is je website opslaan. Dit doe je door linksonder op de groene knop te klikken met de tekst “nieuwe website toevoegen”. Nu ben je in principe klaar met het toevoegen van je nieuwe website. 

Zoals je ziet is het dus helemaal niet lastig om je website toe te voegen op Partnerize, als je maar weet wat je moet doen. Naarmate je hier meer ervaring in krijgt, wordt het steeds makkelijker om websites toe te voegen en heb je dit binnen een paar minuten gedaan. Nu hoef je alleen nog maar productfeeds op te halen!