Wij maken affiliate toegankelijk!

Daisycon

Daisycon

Uitleg websites bij aanmelden Daisycon

Als je je website gemaakt hebt, ben je klaar om de volgende stappen te gaan ondernemen: jezelf aanmelden bij een affiliate netwerk, je website aanmelden bij een netwerk en het ophalen en importeren van je productfeeds. Maar, affiliate netwerken kunnen nog wel eens lastig zijn om mee te werken. Het aanmelden van websites is af en toe omslachtig en kan lastig zijn voor mensen die dit nog nooit gedaan hebben. Daarom leggen wij je hier uit hoe je websites aanmeld bij affiliate netwerk Daisycon.

Als eerste moet je weten wat een affiliate netwerk is. Een affiliate netwerk is een plek waar zowel publisher als adverteerder zich aan kan melden. Adverteerders kunnen hun campagnes aanbieden en publisher kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan zo’n campagne. Het is dus in feite een soort marktplaats voor affiliate marketing.

Nu je dit weet kun je beginnen met het toevoegen van je websites aan Daisycon, een van de grootste netwerken in Nederland. Om dit te doen maak je eerst een account aan op de site van Daisycon. Vul hiervoor de gegevens in waar Daisycon om vraagt. Je zult nu een mail krijgen, waarmee je je account kunt activeren. Doorloop alle stappen die nodig zijn om een account te maken. 

Als je eenmaal een account hebt, kun je beginnen met het toevoegen van je websites. Klik aan de linkerkant van het dashboard op “Media”. Je komt nu op een pagina met alle media die jij hebt aangemeld bij Daisycon. Hier staat nog niks, als je net begint. Deze pagina ziet er zo uit:

Websites aanmelden Daisycon

Op deze pagina ga je beginnen met het toevoegen van je website. Klik op de groene knop met “nieuwe media aanmaken”, om je website aan te melden. Wanneer je op deze knop klikt, kom je op het volgende scherm terecht.

Websites aanmelden Daisycon

In dit scherm ga je ook echt je website aanmelden. Hiervoor moet je een aantal belangrijke stappen nemen. Deze worden hieronder stap voor stap uitgelegd.

1. Naam
Vul hier de naam waarmee je wil dat je website in het overzicht komt te staan. Het is handig als je je website makkelijk terug kunt vinden in het overzicht. Daarom is het verstandig om je website een duidelijke naam te geven. Wij raden aan om de domeinnaam van de website te gebruiken, zonder “www” ervoor. Zo kun je je overzicht makkelijk op alfabet sorteren. 

2. Soort
Hier vul je in wat voor soort website je graag aan wil melden. Je kunt allerlei keuzes maken uit het menu wat uitvouwt wanneer je er op klikt, maar de keuze die waarschijnlijk het beste bij jouw website past is “vergelijker/shoppingportal”. De meeste affiliate websites die via Stellia worden gemaakt bieden namelijk een van deze twee diensten aan. 

3. URL
In dit veld vul je de URL van je website in. Deze kun je het beste gewoon kopiëren uit de adresbalk van de homepagina van je website, om te voorkomen dat je typfouten maakt of een foute URL opgeeft. 

4. Omschrijving
In dit veld geef je een omschrijving van je website. Leg uit wat voor website je hebt, wat je gaat doen om de producten van een adverteerder te promoten en wat de meerwaarde is van je website voor een adverteerder. Zorg dat je hier een goede beschrijving maakt, omdat adverteerders hiernaar kijken wanneer ze beoordelen of je website geschikt is voor hun campagne. Heb je een onduidelijke of slechte beschrijving, dan zal je website waarschijnlijk afgewezen worden voor veel campagnes. 

5. Status
Zet de status van je website op “actief”. Je website is immers online en werkt (als het goed is). Zo weet een adverteerder dat je een actieve website hebt. 

6. Categorie
Hier zie je een keuzemenu, waar je kunt kiezen onder welke categorie je website valt. Vul hier in van welke branche jij producten gaat promoten. Verkoop je bijvoorbeeld computers, dan vul je hier “elektronica” in. 

7. Aanmaken
De laatste stap van dit scherm is het aanmaken van je website. Om dit te doen, klik je op de knop helemaal onderaan het scherm, waar “aanmaken” op staat. Als je dit hebt gedaan, ga je door naar het volgende scherm, wat er als volgt uitziet:

Websites aanmelden Daisycon

Je ziet je website nu in het overzicht van al je aangemelde websites staan. Je ziet nu ook aan de rechterkant van dit overzicht, dat je website nog niet geverifieerd is. Daisycon wil je website verifiëren, om zeker te weten dat de website die je hebt ingevoerd ook echt van jou is. Om je website te verifiëren klik je op de gele knop met “verifieer media” er op. Je komt dan in het volgende scherm terecht.

Websites aanmelden Daisycon

In dit scherm heb je de keuze tussen twee opties om je website te verifiëren bij Daisycon. Hoe je een website verifieert met elke optie, lees je hier onder. 

A. Verifieer via bestand
Wanneer je dit kiest, kies je ervoor om je website te verifiëren door middel van een bestand, wat je kunt uploaden op je website.

B. Verifieer via Meta Tag
Ook dit is een optie om je website te verifiëren bij Daisycon. Welke van de twee je kiest maakt niet heel veel uit.

Als je je website hebt geverifieerd via een van de twee manieren, zal Daisycon dit zien. Je kunt nu in het overzicht van jouw aangemelde media zien of je website actief is en of je al op zoek kunt naar adverteerders voor op je website. Als je website geverifieerd is, ziet je overzicht er zo uit:

Websites aanmelden Daisycon

Nu kun je op zoek naar adverteerders voor op je website.

Zoals je ziet is het niet heel moeilijk om je website aan te melden bij Daisycon, je moet alleen even weten hoe het precies werkt. Als je dit eenmaal door hebt wordt het aanmelden van websites bij Daisycon makkelijk en doe je dit binnen 10 minuten, zodat je snel op zoek kunt naar adverteerders om je eerste sales te maken!