Wij maken affiliate toegankelijk!

Awin

AWIN affiliate netwerk

Uitleg websites bij aanmelden AWIN

Awin is een van de grootste affiliate netwerken van Nederland. Daarom is het zeker verstandig om je als publisher bij Awin aan te melden en je websites hier ook op toe te voegen, zodat je productfeeds kunt zoeken en importeren van de adverteerders die deze aanbieden op Awin. Awin is helaas niet een heel makkelijk netwerk om mee te werken. Het aanmelden van je website kan voor beginners daarom lastig en omslachtig zijn. Gelukkig leggen we je in deze handleiding uit hoe je een website aanmeldt bij Awin, zodat je vervolgens op zoek kunt naar adverteerders op dit affiliate netwerk. 

Als je een website aan wil melden bij het affiliate netwerk van Awin, moet je eerst een account maken op de website. Om dit te doen ga je naar de website van Awin en klik je bovenin aan de rechterkant op “registreren”. Vervolgens doorloop je alle stappen die nodig zijn om een account te kunnen maken op Awin. 

Als je een account hebt, kun je hierop inloggen om op het dashboard van je account te komen. Nu kun je beginnen met het aanmelden van een website. om dat te doen ga je in het menu naar “account” en vervolgens naar “promotieruimte”. “Promotieruimte” is de naam die Awin gebruikt als ze het hebben over de kanalen waarmee je de producten van een bepaalde adverteerder kunt promoten. Hier vallen niet alleen websites onder, maar bijvoorbeeld ook instagram accounts en andere kanalen waarmee je promotie kunt maken voor een product. De stappen die je net doorlopen hebt, zie je hier in een voorbeeld:

Websites aanmelden AWIN

Als je deze stappen hebt doorlopen kom je op het volgende scherm terecht, waar je ook echt kunt beginnen met het aanmelden van je kanaal. Je komt namelijk in het overzicht van alle promotieruimten (websites) die je aangemeld hebt bij Awin. Waarschijnlijk staat er bij jou nog helemaal niks. Om een website toe te voegen klik je, logischerwijs, op “Pagina toevoegen”, wat achter het oranje plus-icoontje staat. Dat ziet er zo uit:

Websites aanmelden AWIN

Als je hierop hebt geklikt, wordt je doorgestuurd naar de volgende pagina, waarop je de details van je website in kunt vullen. Dat ziet er zo uit:

Websites aanmelden AWIN

In dit scherm zijn verschillende stappen die je moet doorlopen om je websites aan te melden. We gaan je nu precies uitleggen hoe je de stappen doorloopt, in volgorde van de pijlen. gelukkig zijn er maar 3 stappen die je uit hoeft te voeren, dit maakt het aanmelden van nieuwe websites op het affiliate marketing netwerk van Awin een makkelijk en snel proces.

1. URL van de website
Bij het eerste veld, en de eerste pijl, die je ziet bij het toevoegen van je website, is het de bedoeling dat je de URL van je website in gaat vullen. Dit kun je het beste doen door naar de homepagina van je website te gaan, de URL in de adresbalk te kopiëren en deze vervolgens te plakken in het veld wat daarvoor bedoeld is. Controleer goed of je de juiste URL hebt, om misverstanden te voorkomen.

Ook is het verstandig om te wachten tot Stellia je website een SSL-certificaat heeft gegeven. Met een SSL-certificaat heeft een bezoeker van je site de garantie dat alle verbindingen via een beveiligde verbinding opgehaald worden. Een SSL-certificaat verandert de URL van een website echter wel. De URL van een website zonder certificaat begint namelijk met http://, terwijl de URL van een website mét certificaat begint met https://. Dit kan leiden tot misverstanden over de URL van je websites, wat weer kan leiden tot weinig kliks, omdat mensen je website niet kunnen vinden. 

2. beschrijving
In de tweede stap van dit proces, bij de tweede pijl in het voorbeeld, ga je een omschrijving maken van je website. Het is belangrijk dat je een goede beschrijving maakt, omdat dit later onder andere wordt gebruikt door adverteerders om te kijken of je website geschikt is voor de campagne waarvoor je je aanmeldt. Vindt een adverteerder je beschrijving niet goed, of zijn ze niet overtuigd van je website? Dan zal deze adverteerder je afwijzen om deel te nemen aan de campagne. 

Beschrijf in je omschrijving onder andere wat voor website je hebt, wat het plan is met je website, hoe je deze gaat laten groeien en vooral wat de meerwaarde is van je website voor de adverteerder. De meerwaarde van je website voor een adverteerder bepaalt voor een groot deel of een adverteerder je aanmelding accepteert of niet, omdat dit natuurlijk vooral is waar ze op uit zijn. 

3. Branche van je website
In dit veld vink je aan in welke branche je van plan bent actief te zijn met je website. Dit is belangrijk voor adverteerders, omdat zij zo weten of je website aansluit bij hun producten. Heb je bijvoorbeeld aangevinkt dat je actief wil zijn in de wellness branche, maar meldt je je aan voor een adverteerder die actief is in elektronica, gaan ze je natuurlijk niet accepteren. Kies daarom de branche waarvoor je website bedoeld is. Ben je van plan computers te verkopen? Kies dan voor elektronica. 

Onder de keuze voor de branche van je website, zie je nog een aantal velden staan waarin je adverteerders kunt invullen. Waarschijnlijk heb je deze echter nog niet op je website. Dit is dan ook geen verplicht veld en hoef je niet in te vullen. Wel kun je altijd nog achteraf invullen welke adverteerders jij hebt gekozen voor je website, om zo toch alle velden compleet te maken. 

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is rechts onderin op de grijze knop met “toevoegen” te klikken. Je website wordt nu toegevoegd aan het affiliate netwerk van Awin en je bent klaar om te gaan zoeken naar adverteerders voor je website.

Zoals je ziet, is het niet heel lastig om websites toe te voegen op Awin, als je eenmaal weet hoe dit werkt. Als je het vaker doet, krijg je meer ervaring en gaat het ook steeds sneller. Met een beetje ervaring voeg je al binnen een paar minuten een website toe!