Wij maken affiliate toegankelijk!

Adtraction

Attraction

Uitleg websites aanmelden bij Adtraction

Als je wil beginnen met affiliate marketing, moet je een aantal dingen doen. Ten eerste moet je natuurlijk een website maken waarop je de producten van adverteerders gaat promoten of verkopen. Maar je moet natuurlijk ook aangemeld zijn bij een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is een plek waar vraag en aanbod binnen affiliate marketing samenkomen. Adverteerders kunnen hun campagnes aanbieden op zo’n netwerk en publishers kunnen deelnemen aan een campagne.

Er zijn veel verschillende netwerken, die allemaal net anders werken. In deze uitleg ga je lezen hoe je je aanmeldt voor Adtraction, een van de grootste affiliate netwerken in Nederland. 

Om te beginnen met het aanmelden van je website op Adtraction, moet je eerst een account maken. Dit doe je door naar de website van Adtraction te gaan en vervolgens te klikken op “creëer een gratis account”. Vul je e-mailadres en wachtwoord in, in de velden die daarvoor bedoeld zijn. Het is aangeraden de e-mail te gebruiken die je ook gebruikt voor je account bij Stellia en waarop je meldingen van sales en andere belangrijke dingen binnen wil krijgen. 

Als je je hebt aangemeld krijg je een mail van Adtraction met een button om je account te activeren. Volg de stappen in de mail en activeer je account om te beginnen met het aanmelden van websites. 

Als je eenmaal een account hebt gemaakt en deze hebt geactiveerd, kun je je websites aan gaan melden. Log in bij je account om te beginnen. Als je ingelogd bent in je account, kom je op het onderstaande scherm terecht. 

Websites aanmelden Adtraction

Dit is de homepagina van je account. Vanaf deze pagina ga je naar “account” en vervolgens naar “My channels”, om te beginnen met het aanmelden van websites. “Channels” is de naam die Adtraction gebruikt voor de verschillende kanalen waarmee jij de producten van adverteerders gaat promoten. Hier valt dus je website onder, maar kan ook bijvoorbeeld gaan om een Instagram pagina of andere kanalen waarmee je producten kunt promoten. Als je klikt op “My channels” kom je op het volgende scherm terecht.

Websites aanmelden Adtraction

Dit scherm is een overzicht van alle kanalen (websites) die je aangemeld hebt bij Adtraction. Waarschijnlijk is dit overzicht nog leeg, omdat je net pas je account hebt aangemaakt. Om een website aan te melden bij Adtraction klik je op “Add new channel”, bovenin het scherm. Je komt dan in het volgende scherm terecht. 

Websites aanmelden Adtraction

1. De naam van je kanaal
In dit veld vul je in hoe je wil dat je website heet in het overzicht. Dit is handig om je website makkelijk terug te vinden in het overzicht als je dat wil. Geef je website daarom een duidelijke naam. Is het bijvoorbeeld een website waarop je vakanties aanbied? Noem je website dan “vakantie aanbieder”. Zo vind je je website makkelijk terug.

2. Web address
Je webadres is de domeinnaam die je hebt gekocht en geregistreerd voor je website. Voor het veld waar je in kunt typen, staat al een keuzemenu. Kies hier het juiste voorvoegsel van je website, in het geval van websites via Stellia altijd https://. Vul daarna je domeinnaam in, dit is dus zonder het voorvoegsel. Vul dit goed in en controleer of er geen spelfouten inzitten om te voorkomen dat Adtraction je website niet kan vinden. 

3. Save
De laatste stap in het toevoegen van je website is het opslaan. Dit is heel simpel. Klik op de blauwe knop onderaan het scherm met de tekst “Save” om je website op te slaan. 

Wanneer je al deze stappen doorlopen hebt, zal je automatisch terugkeren in het overzicht van je websites. Dit ziet er nu als volgt uit:

Websites aanmelden Adtraction

De status van je website in het overzicht is nu “pending review”. Dat houdt in dat Adtraction je website aan het nakijken is, bijvoorbeeld of het voldoet aan de richtlijnen. Dit kan een aantal uren duren, maar in de meeste gevallen wordt je website gewoon goedgekeurd. Je kunt zien dat je website goedgekeurd is door te kijken naar de status. Een goedgekeurde website ziet er zo uit in het overzicht:

Websites aanmelden Adtraction

“Pending review” is nu vervangen voor “Approved”. Dit betekent dat je website goedgekeurd is en je op zoek kunt naar adverteerders voor op je website.

Zoals je ziet is het niet moeilijk om websites aan te melden bij Adtraction. Het is echter wel slim om je websites bij meerdere netwerken aan te melden, zodat jij de perfecte adverteerder kan vinden voor je website.