Wij maken affiliate toegankelijk!
10000 mooie verhalen rondom affiliate marketing

10.000 of meer: de mooie verhalen rondom affiliate marketing

Als je bezig bent met affiliate marketing of je wil er graag aan beginnen heb je het vast wel eens voorbij zien komen: mensen die zeggen dat ze 10.000 euro per maand verdienen, rijden in dikke sportauto’s, wonen in de mooiste villa’s of andere dingen. Mensen die claimen dat ze duizenden euro’s verdienen in hun slaap. Hoewel deze verhalen misschien waar zijn en er mensen zijn die ook echt deze grote bedragen verdienen, gaat dit lang niet voor iedereen op. De beginnende publisher is vaak maanden bezig voor ze goed verdienen aan hun affiliate websites. Hoe komen die mensen dan bij 10.000 euro per maand en wat kun je wel echt verdienen aan affiliate marketing?

Geld verdienen terwijl je slaapt?

Het is wel degelijk waar dat je geld kunt verdienen terwijl je slaapt met affiliate marketing. Dat wil niet zeggen dat je als affiliate marketeer niks hoeft te doen voor dat geld. Een van de mooie dingen van het internet is dat het nooit stilstaat. Er is altijd wel ergens iemand wakker, die misschien zelfs wel online aan het shoppen is. Aan die mensen kun jij altijd, op elk moment geld verdienen, dus ook terwijl je slaapt. Om dit te doen moet je als publisher echter wel gewoon hard werken. Je moet dan namelijk al een website hebben, content plaatsen of advertenties hebben. Zonder dit zal je website weinig of geen bezoekers trekken, omdat hij terecht komt op de honderdste pagina van de google resultaten. En geen bezoekers is ook geen geld. 

Wat verdient een publisher dan wel? 

Het inkomen van een publisher, net als elke andere zelfstandige ondernemer, varieert sterk. Het is afhankelijk van het aantal websites wat je hebt, het aantal bezoekers op die website, het beloningsmodel van je adverteerder, de prijzen van de producten die je promoot en nog veel meer. Toch zal ik proberen hier wat meer duidelijkheid te geven over wat je kunt verdienen als affiliate marketeer. 

Voor de meeste publishers duurt het minimaal twee maanden voor ze überhaupt hun eerste verkoop hebben gedaan. Dit is omdat het ongeveer een maand kost om uit te zoeken hoe je de beste websites bouwt en vervolgens nog een maand voordat google je websites heeft geïndexeerd en ze gevonden kunnen worden via de zoekmachines. Maar ook daarna kan het nog even duren voordat je geld gaat verdienen, omdat je websites niet meteen door veel mensen gevonden zullen worden. 

Na die twee maanden geeft een groot deel van de beginnende publishers al op. Ze hebben immers al veel tijd gestoken in hun websites en krijgen er niks voor terug. Een van de belangrijkste eigenschappen van een publisher is dan ook geduld. Je moet geduld hebben voor je goed gaat verkopen en het kost nou eenmaal tijd om succesvol te worden. 

Publishers die een paar maanden doorzetten kunnen binnen korte tijd echt al wel redelijk gaan verdienen. Binnen een jaar verdienen affiliates die niet opgeven en er veel tijd in steken vaak al tussen de 1000 en 2000 euro per maand. 

Ook is het internet zo groot, dat je bijna oneindig op kunt blijven schalen. Je kunt bepaalde strategieën bedenken waardoor je steeds meer mensen bereikt. Verdien je in een maand 20 euro? Dan kun je met de juiste strategie de volgende maand 200 euro verdienen, of zelfs 2000 euro. 

En niet van vandaag op morgen

Na een aantal jaar serieus bezig te zijn met affiliate marketing verdienen de meeste mensen genoeg om er goed van rond te kunnen komen. En het mooie is dat dat alleen nog maar passief inkomen is. Heb jij een website die zo opgezet is dat deze 30.000 bezoekers per maand trekt? Dan zou je daarna in principe kunnen stoppen en die 30.000 mensen blijven gewoon komen. Dit geeft jou de vrijheid om, als je eenmaal genoeg verdient, ook andere projecten op te starten en andere dingen te doen. 

Het is dus echt wel mogelijk om als publisher te leven van je affiliate websites. Ga er alleen niet van uit dat dit meteen zal kunnen, zonder er veel werk in te steken. De sleutel tot succes als publisher is geduld. 

Nog een belangrijke tip van een ervaren publisher is deze: focus op het proces, niet op het geld. Als je alleen maar wil beginnen met affiliate marketing om veel geld te verdienen, is je project gedoemd te mislukken. Je zult dan niet genoeg geduld hebben en niet genoeg tijd willen steken in het maken en optimaliseren van je websites. Dit leidt tot een slechte conversie, minder groot bereik en dus ook tot een lager inkomen. Als je je focust op het proces, je onderscheidt van de competitie door het maken van goede content en het optimaliseren van je website, duurt het misschien wat langer, maar ben je uiteindelijk vaak veel succesvoller dan de geldjagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *